Σημαντικό πεδίο ανάπτυξης μπορούν να αποτελέσουν για την Ελλάδα οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτό σημειώνει έρευνα της ΕΥ Σύμφωνα με την οποία το β’ τρίμηνο του 2017 σημειώθηκε αύξηση των συμφωνιών στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με την Ευρώπη να καταγράφει αύξηση 12% την ίδια στιγμή που σε άλλες περιοχές του πλανήτη σημειώθηκε μείωση.

Μάλιστα την μεγαλύτερη μείωση καταγράφει η Αμερικανική Ήπειρος κατά 72%.

Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΥ, Powertransactionsandtrends η αξία των συμφωνιών στον τομέα της ενέργειας και των εταιρειών κοινής ωφέλειας μειώθηκε παγκοσμίως κατά 32%, στα 30,8 δις δολάρια, κυρίως λόγω των μειωμένων επενδυτικών ευκαιριών σε συμβατικές μονάδες παραγωγής μεγάλης αξίας αν και ο αριθμός των συμφωνιών αυξήθηκε διεθνώς κατά 17%, αγγίζοντας τις 134 από 115 το α’ τρίμηνο του 2017.

Οι συμφωνίες που αφορούν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αντιπροσωπεύουν το 48% του συνολικού αριθμού συμφωνιών στον κλάδο. Η τάση αυτή εκδηλώνεται πιο έντονα στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, όπου το 51% των συμφωνιών του δευτέρου τριμήνου αφορούσε στις ΑΠΕ. Η έκθεση φανερώνει πως οι εκτιμήσεις των στοιχείων ενεργητικού των ΑΠΕ αυξάνονται με τη ζήτηση.

Διαβάστε περισσότερα στο in.gr