από metereologos.gr
Παρασκευή 25 Μαΐου 2018
 

Τέλος η Minoan Lines από τις γραμμές της Αδριατικής ύστερα από 35 χρόνια

Θα λειτουργεί ως εκπρόσωπος πωλήσεων για τον μητρικό όμιλο Grimaldi
Τέλος η Minoan Lines από τις γραμμές της Αδριατικής ύστερα από 35 χρόνια
Από τα εγκαίνια του πλοίου «Olympia Palace» της Minoan Lines το οποίο πλέον θα συνεχίσει τα δρομολόγιά του στην Αδριατική αλλά ως ναυλωμένο από τη μητρική εταιρεία Gimaldi (ΑΠΕ)
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Νέες πορείες χαράζει πλέον η Minoan Lines. Mε στόχο να επικεντρωθεί στη διεκδίκηση νέων ακτοπλοϊκών γραμμών στην Ελλάδα, οι Μινωικές Γραμμές αποσύρονται μετά από 35 χρόνια από τις γραμμές της Αδριατικής, ενώ θα λειτουργούν πλέον ως εκπρόσωποι πωλήσεων «General Sales Agent» για το μητρικό όμιλο Grimaldi.

Ο ιταλικός όμιλος, που ελέγχει τις Μινωικές Γραμμές στην Ελλάδα, αποφάσισε να αποσύρει από τις διεθνείς γραμμές της Αδριατικής τη Minoan Lines, όπου η εταιρεία είχε παρουσία από το 1981 και τα δύο πλοία «Cruise Europa» και «Cruise Olympia» που εκτελούν τη γραμμή Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Αγκόνα - Βενετία θα τα διαχειρίζεται πλέον η ναυτιλιακή εταιρεία Grimaldi Euromed SpA, θυγατρική του Grimaldi Group, αντί της Minoan Lines.

Οι Μινωικές θα διαχειρίζονται πλέον δύο πλοία («Knossos Palace» και «Festos Palace») στη γραμμή Πειραιάς - Ηράκλειο.

Η Minoan έχει στον στόλο της τέσσερα πλοία, τα «Festos Palace», «Knossos Palace», ενώ τα πλοία «Europa Palace» και «Olympia Palace» είναι ναυλωμένα στον όμιλο Grimaldi. Επίσης διαθέτει και το 48,4% της Hellenic Seaways.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Αντώνη Μανιαδάκη, διευθύνοντα σύμβουλο των Μινωικών, η εταιρεία «κατά τους τελευταίους μήνες, έχοντας εκτιμήσει τη μεταβολή των λειτουργικών συνθηκών, αποφάσισε να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και αναβάθμιση των ελληνικών θαλάσσιων "δρόμων"».

Αναφέρει ότι η σημαντική μείωση της επιβατικής κίνησης λόγω των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, το άνοιγμα των βαλκάνιων αυτοκινητόδρομων αλλά και η αύξηση των τιμών των καυσίμων σε συνδυασμό με τη μείωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας ευρώ - δολαρίου θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό το επίπεδο κερδοφορίας με αποτέλεσμα να ληφθεί η απόφαση για να επικεντρωθούν οι Μινωικές στους ελληνικούς θαλάσσιους δρόμους.

Τονίζει επίσης ότι «στόχος των Μινωικών παραμένει η απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της Hellenic Seaways, όπου η εταιρεία μας κατέχει το 48,4%, σχεδιάζοντας επιπλέον την επέκτασή μας σε νέες γραμμές, μικρών και μεσαίων αποστάσεων, με τη δρομολόγηση νεότευκτων πλοίων με σκοπό την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών αντίστοιχων με εκείνες που προσφέρουμε στη γραμμή Ηράκλειο - Πειραιάς».

Σημειώνεται ότι ο Όμιλος Grimaldi έχει έδρα τη Νάπολη (Ιταλία), ελέγχει ένα στόλο με περισσότερα από 100 πλοία και απασχολεί περίπου 10.000 εργαζόμενους.

Στον επιβατικό τομέα, εκτός από τη Grimaldi Lines, ο Όμιλος ελέγχει τη Finnlines, που κατέχει ηγετική θέση στη Βαλτική Θάλασσα και τις Μινωικές Γραμμές στην Ελλάδα με έδρα το Ηράκλειο στην Κρήτη.


Οικονομία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
-