Τις λίστες των πελατών της ελβετικής τράπεζας UBS στην Αθήνα κατάσχεσαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου, Γιάννης Δραγάτσης, Χρήστος Ντζούρας και Ελένη Τουλουπάκη με έφοδο που πραγματοποίησαν στα γραφεία της τράπεζας στην Αθήνα στη Λεωφόρο Κηφισίας.

Το θρίλερ του εντοπισμού των φοροφυγάδων ελλήνων πολιτών διαδραματίστηκε την περασμένη εβδομάδα όταν κατά την παρακολούθηση των γραφείων έγινε αντιληπτή υπάλληλος της τράπεζας να μεταφέρει μαύρη βαλίτσα με έγγραφα, λογαριασμούς, και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία. Ακολούθησε έφοδος στο σπίτι της και στις οικίες άλλων τριών υπαλλήλων που χειρίζονταν λογαριασμούς εκατομμυρίων ευρώ «υψηλών» πελατών της τράπεζας.

Σύμφωνα με έγκυρες δικαστικές πηγές οι εισαγγελείς έχουν βρεθεί εμπρός σε έναν «θησαυρό» με φυσικά πρόσωπα και εταιρείες που διοχέτευαν αδήλωτα χρήματα στην ελβετική τράπεζα. Οι ίδιες πηγές επιμένουν ότι τα στοιχεία με καταθέσεις των συγκεκριμένων προσώπων και εταιρειών αφορούν στα έτη 2013 και 2015 και διασταυρώνονται με αυτά που παραδόθηκαν και εμπεριέχονται στις λίστες Μπόργιανς, αυτές που δόθηκαν από το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν από τους εισαγγελείς και προς την κατεύθυνση ταυτοποίησης των δικαιούχων των εταιρειών, ήδη όμως βρίσκονται στα χέρια τους δεκάδες ονόματα καταθετών, τα οποία επιχείρησε να κρύψει η υπάλληλος η οποία προσήλθε στις αρχές. Η ίδια αναγκάστηκε να συνεργαστεί όταν της έγινε γνωστό ότι θα συλληφθεί αν δεν παραδώσει τα στοιχεία στις ελληνικές αρχές.