Αποτελεί νέα είσοδο στην Ελλάδα και ταυτόχρονα το πρώτο εγχείρημα ενός διεθνούς brand στη φιλοξενία. «Ολος ο κόσμος έχει στραμμένα τα μάτια του στην Ελλάδα για το άνοιγμα του πρώτου Nikki Beach Resort» λέει ο διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της Nikki Beach Hotels & Resorts κ. Λεβέντ Τεκούν. Το πρώτο ξενοδοχειακό βήμα του brand που έγινε γνωστό για τα beach club θα γίνει την 1η Αυγούστου στο Πόρτο Χέλι, με στόχο «να εμπλουτίσει το προϊόν της Ελληνικής Ριβιέρας, δημιουργώντας έναν εναλλακτικό προορισμό» υποστηρίζει ο ίδιος.
Το ξενοδοχειακό συγκρότημα πέντε αστέρων Nikki Beach Resort & Spa στο Πόρτο Χέλι, το οποίο υλοποίησε η Dolphin Capital Investors (DCI), είναι ανακατασκευή του πρώην «Γιούλι», που υλοποιήθηκε σε δύο χρόνια με την επένδυση να ανέρχεται στα 20 εκατ. ευρώ.
Αποτελούμενο από 8.350 δομημένα τετραγωνικά, σε έκταση 8.195 τ.μ., αρχικά κατασκευασμένο τη δεκαετία του ’70, το συγκρότημα βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων από τη θάλασσα στον κόλπο του Πόρτο Χελίου. Η αρχική δυναμικότητα του ξενοδοχείου ήταν 163 δίκλινες και μονόκλινες κρεβατοκάμαρες, ενώ στη νέα του μορφή έχει 66 δωμάτια/διαμερίσματα (από 55 ως 100 τ.μ.), από τα οποία τα 49 θα βγουν προς πώληση σύμφωνα με τον νόμο Ν1652, με τιμές από 400 χιλιάδες ευρώ για το σύνολο των μεριδίων του κάθε δωματίου. Το resort θα διαθέτει επίσης beach club, yacht club, εξωτερική πισίνα, spa, μπαρ και εστιατόρια, ένα από τα οποία με ασιατική κουζίνα.
Η πολυτελής φίρμα «τρέχει» έξι συνολικά έργα για ξενοδοχειακές υποδομές σε όλο τον κόσμο, με το Μπόντρουμ (Τουρκία) και το Πουκέτ (Ταϊλάνδη) να ανοίγουν μέσα στο 2015, το Χβαρ (Κροατία) το 2016, ενώ στα σχέδια είναι η Πάφος (Κύπρος) και το Ντουμπάι. Στην Ταϊλάνδη ήδη λειτουργεί ένα ακόμη στο Κο Σαμούι, «όμως είναι μια επέκταση του beach club με μπάνγκαλοους» εξηγεί ο κ. Τεκούν, επισημαίνοντας ότι στην Ελλάδα εγκαινιάζεται το πρώτο ολοκληρωμένο Nikki Beach Hotels & Resorts κόνσεπτ.
Αντικείμενο μελέτης για πέντε χρόνια προτού υλοποιηθεί, «πρόκειται για εξέλιξη του Nikki Beach Club στην οποία δίνεται και ένα στοιχείο διαμονής» εξηγεί και αναφέρεται στην ιδέα της πολυτελούς παραλιακής διασκέδασης, που εισήγαγε το 1998 ο επιχειρηματίας και δημιουργός του brand Τζακ Περνό, ανοίγοντας το πρώτο από τα 11 σήμερα beach club, στο Σεν Τροπέ, για να συνδυάσει φαγητό, μουσική, μόδα, σινεμά και τέχνη, με κοινό ηλικίας από 25 ως 55 ετών.
«Πολυτέλεια είναι να χρησιμοποιείς ποιοτικά προϊόντα, διατηρώντας τα απλά και εκλεπτυσμένα» σημειώνει ο κ. Τεκούν, περιγράφοντας το σκεπτικό του ξενοδοχειακού πλέον brand, με «διακριτική πολυτέλεια» που «εστιάζει στο σέρβις», ενσωματώνοντας και τοπικά χαρακτηριστικά. Οι κρατήσεις στο Nikki Beach Resort & Spa στο Πόρτο Χέλι, από τον Αύγουστο ως τον Οκτώβριο, έχουν ξεκινήσει με το online σύστημα να «βγαίνει στον αέρα» στα μέσα Ιουνίου. Οι τιμές θα κυμαίνονται από 300 ως 650 ευρώ (χωρίς φόρους), ενώ θα εφαρμόζεται σύστημα δυναμικών κρατήσεων.
«Στοχεύουμε στην εγχώρια πελατεία και σε Ελληνες που ζουν στο εξωτερικό» λέει ο κ. Τεκούν, ενώ τονίζει το «πολύ ισχυρό κοινό της Nikki Beach που θέλει να γνωρίσει το ελληνικό beach club». Παράλληλα, σημειώνει την κίνηση που αναμένεται από σκάφη που μπορεί να κάνουν μια στάση, καθώς και τις δυναμικές για την Ελλάδα αγορές της Ρωσίας, της Τουρκίας και της Μέσης Ανατολής.
Dolphin: 14 τουριστικές επενδύσεις
Χρηματοδότηση 100 εκατ. ευρώ από την Colony Capital για δύο έργα στην Ελλάδα
Το Nikki Beach Resort & Spa αποτελεί τη β’ φάση υλοποίησης του έργου Porto Heli Collection στην Αργολίδα, το οποίο είναι ένα από τα 14 πρότζεκτ σύνθετων τουριστικών επενδύσεων που αναπτύσσει η Dolphin Capital Investors (DCI), επτά στην Ελλάδα και επτά στο εξωτερικό. Από αυτά, τέσσερα έχουν ήδη υλοποιηθεί ή είναι σε πλήρη εξέλιξη(Amanzo’e και NikkiBeach στο Πόρτο Χέλι, Playa Grande στη Δομινικανή Δημοκρατία καιPearlIslandστον Παναμά).
Εν τω μεταξύ, τον Μάρτιο η Dolphin προχώρησε σε συμφωνία με το διεθνές επενδυτικό fund Colony Capital, το οποίο θα επενδύσει 100 εκατ. ευρώ σε δύο έργα που υλοποιούνται στην Ελλάδα. Τα χρήματα αυτά θα βοηθήσουν την εταιρεία να ξεκινήσει την κατασκευή του Jack Nicklaus Signature γηπέδου γκολφ στο Πόρτο Χέλι, καθώς και του δεύτερου Aman resort στη χώρα και πρώτου σύνθετου τουριστικού καταλύματος, στη θέση Βρόσκοπος στην Τζια. Για το τελευταίο έχουν ολοκληρωθεί οι περιβαλλοντικές άδειες και διαμορφώνεται η αρχιτεκτονική μελέτη για να υποβληθεί στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ), ώστε να εκδοθεί η τελική άδεια οικοδομής. Το συγκρότημα θα αποτελείται από ξενοδοχείο 350 κλινών, κέντρο θαλασσοθεραπείας και τουριστικές κατοικίες σε γήπεδο 645 στρεμμάτων, με την επένδυση να υπολογίζεται στα 60 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένεται να δημιουργήσει 400 θέσεις εργασίας στη φάση της κατασκευής και 250 θέσεις κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της.
Μέρος επίσης του Port Heli Collection, στο τουριστικό συγκρότημα Amanzo’e θα κατασκευαστούν 29 βίλες, από τις οποίες ήδη έχουν πουληθεί οι δέκα και εφέτος θα είναι στο δυναμικό του ξενοδοχείου οι τέσσερις, ενώ υπάρχει έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για τη νέα σεζόν. Οι τιμές πώλησης κυμαίνονται από τρία ως 15 εκατ. ευρώ, με μέση τιμή τα επτά εκατ. ευρώ. Οι αγοραστές είναι κυρίως από Ευρώπη και Αμερική, ενώ οι ιδιόκτητες βίλες μισθώνονται το καλοκαίρι με τη βοήθεια του ξενοδοχείου, με τιμή 7.000 ευρώ την ημέρα. Αντίστοιχα, οι κρατήσεις για το ξενοδοχειακό συγκρότημα, που περιλαμβάνει 38 σουίτες και εφέτος έγινε επέκταση με τέσσερις καμπάνες στην παραλία, είναι ιδιαίτερα ενισχυμένες, παρ’ ότι οι τιμές αυξήθηκαν, ξεκινώντας από 1.350 ευρώ την ημέρα τον Ιούνιο και 1.500 ευρώ τον Αύγουστο. Το ξενοδοχείο άνοιξε στις 2 Απριλίου και θα παραμείνει σε λειτουργία ως τις 6 Ιανουαρίου 2015.

Εξι πολυτελείς αλυσίδες
Την ίδια ώρα η DCI έχει κάνει συμφωνίες με έξι πολυτελείς αλυσίδες, Ritz-Carlton Reserve, Oberoi, Nikki Beach, Waldorf Astoria, Aman Resorts και Chedi, για τη διαχείριση των τουριστικών συγκροτημάτων. Σε τμήμα της επένδυσης στο Πόρτο Χέλι (Porto Heli Collection) θα φιλοξενηθεί το πρώτο παραθαλάσσιο Chedi resort, ένα πολυτελές ξενοδοχείο της GHM Hotelsand resorts, το οποίο θα αποτελείται από 71 δωμάτια και 40 Club suites, καθεμία με τη δική της πισίνα. Το ξενοδοχείο εντάσσεται στο ευρύτερο επενδυτικό πρόγραμμα άνω των 300 εκατ. ευρώ που υλοποιεί ο όμιλος στην περιοχή.
Στην Κρήτη η εταιρεία προωθεί δύο έργα στη Σητεία, το Plaka Bay Resort, το οποίο θα υλοποιηθεί σε έκταση 4.400 στρεμμάτων και βρίσκεται σε φάση σχεδιασμού, καθώς και το Sitia Bay Golf Resort. Το τελευταίο έχει λάβει άδεια κατασκευής και θα περιλαμβάνει γκολφ και ξενοδοχειακό συγκρότημα σε έκταση 3.000 στρεμμάτων, ενώ έχει γίνει συμφωνία με τη Hilton για το brand Waldorf Astoria. Επίσης, στον Νομό Βοιωτίας σχεδιάζει την κατασκευή του Scorpio Bay Resort, έχοντας συμφωνήσει με την Οberoi Hotels and Resorts. Στο έργο έχουν ολοκληρωθεί οι περιβαλλοντικές μελέτες, με την αρχιτεκτονική μελέτη να είναι σε τελική φάση.
Δομινικανή Δημοκρατία και Παναμάς
Δύο έργα είναι σε εξέλιξη στο εξωτερικό, με το Playa Grande στη Δομινικανή Δημοκρατία να είναι υπό κατασκευήν, ενώ ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του νησιού Pearl Island στον Παναμά. Στο Playa Grande γίνεται ανακατασκευή του γηπέδου γκολφ και το νέο εγχείρημα αφορά την κατασκευή Aman Resort δυναμικότητας 30 δωματίων, ενώ θα κατασκευαστούν 37 βίλες, από τις οποίες έχουν ήδη πουληθεί οι τρεις. Αντίστοιχα, στο Pearl Island η εταιρεία ολοκληρώνει την «ιδρυτική φάση» (Founder’s phase), με κατασκευή μαρίνας, αεροδρομίου, υποδομή και βίλες, από τις οποίες έχει πουληθεί ήδη το 80%. Στην επόμενη φάση χτίζονται βίλες, condominium και beach club, ενώ για το συγκρότημα έχει υπογραφεί συμφωνία με τη Ritz-Carlton Reserve.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ