Αθήνα
Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank με στόχο τα 4,57 δισ. ευρώ και την απόφαση για reverse split καλούνται να εγκρίνουν οι μέτοχοι της τράπεζας στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της 6ης Απριλίου. Οι επόμενες σε περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία προσδιορίζονται για τις 11 και 16 του ίδιου μήνα.

Ειδικότερα, τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι:

1. (Α) Αύξηση της ονομαστικής αξίας εκάστης κοινής μετά δικαιώματος ψήφου μετοχής εκδόσεως της τράπεζας, διά μειώσεως του αριθμού αυτών, λόγω συνενώσεως (reverse split),

(Β) Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, διά μεταβολής της ονομαστικής αξίας των κοινών μετοχών (ως αυτή διεμορφώθη υπό σκέλος Α), με κεφαλαιοποίηση τμήματος του κατ’ άρθρο 4 παρ. 4α κ.ν. 2190/20, προς το σκοπό, μεταξύ άλλων, σχηματισμού ακεραίας σχέσεως αντικαταστάσεως των παλαιάς αξίας, προς νέας αξίας, κοινές μετά δικαιώματος ψήφου μετοχές,

(Γ) Μείωση, κατ’ άρθρο 4 παρ. 4α κ.ν. 2190/1920, του κοινού μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, δια μειώσεως της ονομαστικής αξίας των κοινών μετά δικαιώματος ψήφου μετοχών (ως αυτή έχει διαμορφωθεί συνεπεία των ανωτέρω), και πίστωση του ποσού της διαφοράς στο ειδικό αποθεματικό του αυτού άρθρου,

Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού.

2. Άντληση υπό της Τραπέζης κεφαλαίων, κατ’ εφαρμογή του ν. 3864/2010, δια αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου αυτής με καταβολή μετρητών ή/και δια εισφοράς εις είδος. Περιορισμός των δικαιωμάτων προτιμήσεως των κοινών μετόχων, και κατάργηση των δικαιωμάτων προτιμήσεως του προνομιούχου μετόχου, επί της εις μετρητά αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου. Χορήγηση δια το υπολειπόμενο τμήμα δικαιωμάτων προτιμήσεως υπέρ των παλαιών κοινών μετόχων, μετά δικαιώματος αυτών και προς εκδήλωση ενδιαφέροντος για προεγγραφή. Έκδοση και διανομή νέων κοινών μετά δικαιώματος ψήφου αΰλων μετοχών της Τραπέζης. Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού. Παροχή στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τραπέζης εξουσίας προς εξειδίκευση των όρων της αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου (συμπεριλαμβανομένης της κατ’ άρθρο 13 παρ. 6 κ.ν. 2190/1920 εξουσίας προς ορισμό της τιμής διαθέσεως των νέων μετοχών) και ρύθμιση συναφών περί την αύξηση θεμάτων.

Σε περίπτωση που, κατά την αρχική (ως ανωτέρω) συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης δεν επιτευχθεί η εκ του Νόμου απαρτία για τη λήψη αποφάσεως σε οποιοδήποτε θέμα της Ημερησίας Διάταξης, θα συνέλθει Πρώτη Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 11 Απριλίου 2013, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.00 και, επί μη επιτεύξεως κατ’ αυτήν απαρτίας, Δεύτερη Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 16 Απριλίου 2013, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00.