Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τηλεδιάσκεψη που είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος με την Τρόικα.

Η τηλεδιάσκεψη θα επαναληφθεί και αύριο στις επτά το απόγευμα με στόχο να κλείσουν οι διαπραγματεύσεις.

Μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης από το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:

«Κατά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε απόψε το βράδυ, μεταξύ του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, και των εκπροσώπων της τρόικα (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) έγινε μία παραγωγική και ουσιαστική συζήτηση.

Αύριο το πρωί, οι τεχνικές ομάδες που θα βρίσκονται στην Αθήνα θα επεξεργαστούν περαιτέρω ορισμένα στοιχεία και η τηλεδιάσκεψη θα επαναληφθεί αύριο την ίδια ώρα»

Το πρωί τις διαπραγματεύσεις θα τις συνεχίσει τεχνικό κλιμάκιο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος αναφερόμενος στην τηλεδιάσκεψη τη χαρακτήρισε «παραγωγική», «ουσιώδη».

Η τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο και τους τρεις επικεφαλής της τρόικας, τον κ. Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), τον κ. Ματίας Μορς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και τον κ. Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) ξεκίνησε στις 19:22

Ο υπουργός μετείχε από το γραφείο του, στον 6ο όροφο του κτιρίου επί της οδού Νίκης στο Σύνταγμα.

Στο ίδιο γραφείο βρίσκονται και συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Ηλ. Πλασκοβίτης και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Γ. Ζανιάς.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε στα Αγγλικά.

Το πλαίσιο των μέτρων που θα συμφωνηθεί με την τρόικα επικεντρώνεται στην περικοπή δαπανών στο Δημόσιο, όπως αυτές περιγράφονται μεταξύ άλλων στον 15λογο των παρεμβάσεων που ζητούν οι εταίροι.

Κυρίαρχη θέση έχουν οι 100.000 απολύσεις από το Δημόσιο έως το 2015, η εφεδρεία, η περικοπή μισθών και συντάξεων.

Επιπλέον, η τρόικα ζητεί την διακοπή καταβολής σύνταξης δικαιούχων του Δημοσίου που είναι κάτω των 55 ετών.

Το πλαίσιο των παρεμβάσεων που συζητείται με την τρόικα καθορίστηκε το απόγευμα της Κυριακής κατά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.