Φωτογραφικές απόψεις της Αθήνας μέσα από την ματιά ενός κατ’ αρχάς δημοσιογράφου και εν συνεχεία πολίτη που αγαπά την πόλη του πρόκειται να παρουσιαστούν στην Αίθουσα Τέχνης «ena», «μία ροή οπτικής αφήγησης που αποτυπώνει, επιλεκτικά και συνεκτικά, μία «εσωτερική» ματιά πάνω στην πόλη της Αθήνας» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η βιωματική σχέση του δημοσιογράφου Νίκου Βατόπουλου με την Αθήνα είναι πάνω κάτω γνωστή γιατί κατά καιρούς έχει αποτυπωθεί στα κείμενα, τα άρθρα, τις ερευνητικές αναζητήσεις και τις φωτογραφικές περιπλανήσεις του.
Ως δημοσιογράφος _του ημερήσιου Τύπου και όχι μόνον_ άλλωστε, ο Βατόπουλος έχει συνθέσει ένα αξιέπαινο «σώμα» αθηναϊκής αρθρογραφίας στοχεύοντας «στην σύνδεση του παρελθόντος με το μέλλον της πόλης μέσα από τα κανάλια της αστικής αυτογνωσίας
Η πρόσφατη φωτογραφική δουλειά του, τίτλος της οποίας διόλου τυχαία «Η Αθήνα ενός αθηναιογράφου», είναι ενδεικτική γιατί αποτυπώνει αυτήν ακριβώς την αθηναϊκή διαδρομή. Σαν ψηφίδες, οι φωτογραφίες δίνουν στον επισκέπτη την ευκαιρία να αναγνώσει εκ νέου την ελληνική πρωτεύουσα φρεσκάροντας την μνήμη.
Η αύρα των δρόμων, η διπλή ζωή των κτιρίων, το άδηλο που μετατρέπεται σε προφανές είναι λεπτομέρειες στις οποίες δίδεται έμφαση και ασκούν γοητεία. Στην έκθεση άλλωστε οι φωτογραφίες παρουσιάζονται ως ενιαίο σώμα και έτσι πρέπει να εκληφθούν.
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 11:00 –21:00
Δευτέρα, Τετάρτη & Σάββατο: 11:00 –16:00
Κυριακή & κάθε άλλη ώρα κατόπιν συνεννόησης