Τα χρήματα βρέθηκαν με την ένταξή του στο ΕΣΠΑ και το αρχαίο θέατρο της Θάσου θα μπορέσει, μετά από την αναστήλωσή του, να δει καλύτερες μέρες. Αναστήλωση του προσκηνίου του θεάτρου, αποκατάσταση των αναλημματικών τοίχων των παρόδων, αντικατάσταση της υπάρχουσας ξύλινης επένδυσης των εδωλίων που έχουν καταστραφεί καθώς και επεμβάσεις στα πρανή του κοίλου που έχουν υποστεί βλάβες είναι τα έργα, που πρόκειται να γίνουν με προϋπολογισμό 1.645.000 ευρώ.
Στο ίδιο έργο εντάσσεται και η αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου με την αντικατάσταση των περιφράξεων και των κιγκλιδωμάτων ενώ θα γίνει προσβάσιμος και για άτομα με ειδικές ανάγκες. Εξάλλου θα γίνει ειδική συντήρηση του λίθου με τον οποίο είναι κατασκευασμένο το μνημείο, καθώς υπάρχουν πολλές βιολογικές επικαθίσεις στην επιφάνειά του. Σ΄ αυτές έχουν προστεθεί και τα άλατα λόγω της γειτνίασή τους με τη θάλασσα ενώ βλάβες έχουν προκαλέσει και τα περιττώματα των πουλιών.
Να σημειωθεί ότι το θέατρο είναι κατασκευασμένο από το τοπικό μάρμαρο Θάσου, που είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό αλλά με την πάροδο του χρόνου και εξαιτίας της έντονης βλάστησης της περιοχής _δέντρα φύτρωσαν μέσα στο κοίλο και οι ρίζες τους έσπασαν εδώλια_ έχει υποστεί σοβαρές ζημιές. Λόγω της υγρασίας εξάλλου καταστράφηκε η ξύλινη επένδυση, που είχε τοποθετηθεί πάνω από τις συμπληρώσεις των εδωλίων του κοίλου, που έγιναν με ντέξιον. Παρ΄ όλα το θέατρο εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για τις παραστάσεις του τοπικού θερινού φεστιβάλ. Οι επεμβάσεις πάντως τώρα θα γίνουν από την αρμόδια ΙΗ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων και με μελέτες που έχουν ήδη εγκριθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.