Ένα club sandwich σε περιώνυμο spot κοσμοπολίτικης παραλίας στοιχίζει 30 ευρώ. Ο χυμός πορτοκάλι 20 ευρώ. Μια ξαπλώστρα 45 ευρώ. Έστω και αν δεν βρίσκεται στην «πρώτη» και ασφαλώς περιζήτητη θέση. Εκεί ακριβώς όπου σκάει το γαλανόλευκο κύμα της Μυκόνου και τερματίζουν την ξέφρενη πορεία τους πάνω στο νερό τα χειροποίητα πανάκριβα Riva. Οι υπερπολυτελείς θαλαμηγοί έχουν αγκυροβολήσει κάπου στο βάθος. Το σκηνικό είναι πραγματικά κινηματογραφικό. Yachts, δημιουργήματα των πλέον επιφανών ναυπηγείων του κόσμου όπως τα Lürssen και Perini Navi χαρίζουν εικόνες απίστευτου glamour και χλιδής.

Οι κροίσοι

Οι κελεμπιοφόροι ιδιοκτήτες των σκαφών κατεβαίνουν στις παραλίες της Ψαρούς , της Φτελιάς, της Ελιάς και βέβαια στο Καλό Λιβάδι. Το κατάλευκο, εκτυφλωτικό Νησί των Ανέμων είναι το φετινό καλοκαίρι γεμάτο από Άραβες. Οι Άραβες είναι περισσότεροι ακόμα και από αυτούς τους Ρώσους. Οι κελεμπίες τους ακουμπούν τις Prada βερμούδες των Russian tycoons ή τις πουκαμίσες σε εκρηκτικά χρώματα των Βραζιλιάνων billionaires. Οι φωτογράφοι κυκλοφορούν στις κοσμοπολίτικες παραλίες με σορτς, γυαλιά , σανδάλια και ύφος που λέει από μακριά. «Μμμ! Θα σε ανακαλύψω όπου και αν κρυφτείς πολυαγαπημένο μου θήραμα!» Οι παραλίες είναι γεμάτες. Τα yachts φιλοξενούν πολυεκατομμυριούχους, super models, διάσημους stars και κορυφαίους ποδοσφαιριστές.

Τα εντυπωσιακά spots

Τα clubs και τα trendy εστιατόρια με τις υπερβολικά υψηλές τιμές είναι γεμάτα από κόσμο. Οι πάντες διασκεδάζουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι σαμπάνιες Γαλλικές συλλεκτικές σε απαγορευτικές τιμές «ταξιδεύουν» πάνω σε βαρύτιμους ασημένιους δίσκους. Η Μύκονος ζει στους δικούς της ρυθμούς. Είναι η Ελληνική εκδοχή της Ίμπιζας και του Πόρτο Τσέρβο. Όλοι μοιάζουν ευτυχισμένοι. Ωραίοι, πλούσιοι και χαρούμενοι.

Η Μύκονος είναι ένα ανεξάρτητο, «χρυσό» κρατίδιο μέσα σε μια πτωχευμένη χώρα. Κάποιος μεγαλοεπιχειρηματίας ξαπλωμένος σε σεζ λονγκ της Ψαρούς σχολιάζει. «Αν σκάσει … βόμβα στην Αθήνα ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδας εδώ στην Μύκονο δεν θα το καταλάβει κανείς! Άλλος κόσμος» επεσήμανε. Έπειτα έριξε νωχελικά τη στάχτη του πούρου του. στο τασάκι. Μια ξανθιά καλλονή με ροζ μπικίνι περπατούσε δίπλα στο κύμα. Η pink champagne την οποία της έστειλε Λιβανέζος billionaire ήταν ασορτί με το μαγιό της. Νιώθω σαν να βρίσκομαι μακριά από μια χώρα η οποία γνωρίζει μια πρωτοφανή οικονομική κρίση.

Η Ιρίνα… δέρνει τον Ρονάλντο;

Ο θόρυβος του τελευταίας τεχνολογίας ελικοπτέρου πάνω από το κεφάλι μου με βγάζει από τις σκέψεις μου. Μήπως είναι αυτό με το οποίο επισκέφτηκαν νησιά και δημοφιλείς περιοχές της Ελλάδας ο Κριστιάνο Ρονάλντο με την Ιρίνα Σέϊκ;


Δεκάδες φωτογραφίες του ωραίου, πάμπλουτου ζεύγους κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Ο διάσημος Πορτογάλος ποδοσφαιριστής και η καλλονή super model σύντροφός του είναι φιλικοί και προσιτοί . Έτσι τουλάχιστον λένε αυτοί που κατάφεραν να τους γνωρίσουν από κοντά. Στην Κρήτη, στο Πόρτο Χέλι και το Lagonisi Resort. Οι πλέον παρατηρητικοί όμως υποστηρίζουν ότι η Ρωσίδα καλλονή έχει ένα… τρόπο να «επιβάλλεται» στον άσο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Σίγουρα η Ιρίνα «μιλάει» περισσότερο από τον Κριστιάνο. Εκείνος απλά υπακούει. Δείχνει να της κάνει όλα τα χατίρια. Οι επιθυμίες της είναι προσταγές για εκείνον!