Ο κόσμος σχημάτιζε τεράστιες ουρές μπροστά από το ολοκαίνουργιο “City Bistrot”. Το νέο spot του Τάσου Ιωαννίδη έχει δημιουργήσει πραγματικό πανικό στο “City Lnk”. Κάποιος από τους περαστικούς υποστήριξε ότι τόσο μεγάλο πλήθος να περιμένει όρθιο για ένα τραπέζι είχε να δει από την εποχή που το ιστορικό “Zonar’s” άνοιξε τις πύλες του.

Μετά από μια εντυπωσιακή ανακαίνιση η οποία κράτησε αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Μέσα στην Στοά με τα εστιατόρια και το υπαίθριο café “Clemente γινόταν χαμός. Ένα πολύβουο, πολύχρωμα πλήθος είχε στηθεί έξω από το καινούργιο spot. Στον χώρο που κάποτε φιλοξενούσε το πολυτελές κατάστημα Mont Blanc του Τίμου Τζάννες. Η Mont Blanc μεταφέρθηκε σε διαφορετικό χώρο επί της οδού Κριεζώτου. Η πρώην κυρία Τζάννες, Έλενα Βρεττού, επισκέφθηκε το νέο εστιατόριο.

Τα τραπέζια ήταν όμως όλα reserve. Και στο εσωτερικό αλλά και στον εξωτερικό χώρο όπου έτσι κι αλλιώς υπάρχουν μόνο δύο μεγάλα τραπέζια. Στο ένα από αυτά καθόταν ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ.Μιχάλης Σάλλας με την σύζυγό του και την παρέα τους. Οι υπόλοιποι είχαν συγκεντρωθεί στο εσωτερικό του μαγαζιού για να απολαύσουν καρπάτσιο με αχινό, φρέσκες σαλάτες, ψάρια και κρεατικά μαγειρεμένα με ευφάνταστο τρόπο. Η Εσθήρ επιμένει ότι ο νέος χώρος της θυμίζει κάτι από το “Wolseley” στο Πικαντίλι του Λονδίνου. Προσωπικά πιστεύω ότι θυμίζει spots που υπάρχουν στην Βιέννη, το Παρίσι και την Νέα Υόρκη. Το “Wolseley” είναι πιο dark και διαφορετικού concept.

«Εξόριστες» στο απέναντι τραπέζι η Ευα και η Ελίζα

Ο κόσμος περίμενε υπομονετικά. Χαμογέλασα πονηρά. Οι ατελείωτες ουρές μου θύμιζαν αυτές που είχαν σχηματιστεί έξω από τα μοναδικά ανοιχτά φαρμακεία τις μέρες της απεργίας. Τα παιδάκια έτρεχαν γύρω από τις φαρδιές τύπου ομπρέλα φούστες των μαμάδων τους. Εκείνες φαίνονταν να «δυσανασχετούν» πάνω στα δωδεκάποντα. Περίμεναν όμως. Ώρα πολλή. Τι είναι ο πόνος, η κούραση, τα σημάδια από τα Vivier, Atwood, Louboutin όταν πρέπει να απολαύσεις τη θέα από ένα καινούργιο, trendy spot.

Η βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Εύα Καϊλή, πολύ αδύνατη αλλά πάντα εντυπωσιακά όμορφη παρά τις προσπάθειές της δεν στάθηκε δυνατό να βρει τραπέζι στο “C.B.”. Κάποιοι φίλοι της κάθονταν ακριβώς απέναντι στο κλασσικό “Pasaji”. Κάθισε μαζί τους στην ξύλινη εξέδρα. Εκεί και η βουλευτής της Ν.Δ. κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ με κομψό όπως πάντα outfit σε off white αλλά τα ξανθά μαλλιά της … flat. Ίσως είναι μία από τις ελάχιστες φορές που η διαπρεπής νομικός και μέλος του Κοινοβουλίου δεν είχε φροντίσει να επισκεφθεί τον κομμωτή της.

Οι κκ Σπηλιωτόπουλος, Τουρκολιάς και η βιτρίνα του Hermes


Αργότερα έκανε την εμφάνισή του και ο υποψήφιος για τον δημαρχιακό θώκο κ.Άρης Σπηλιωτόπουλος. Με σκουρόχρωμα σακάκι και λευκό πουκάμισο ανοιχτό στον λαιμό.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς ντυμένος με σπορ παντελόνι, καρό πουκάμισο και μπουφάν περπατούσε αργά, χαλαρά από την πλευρά της Βουκουρεστίου. Σταμάτησε μπροστά στο “Clemente”. ‘Έριξε μια γρήγορη ματιά στο εσωτερικό της Στοάς. Προτίμησε να μην ακολουθήσει το παράδειγμα του συναδέλφου κ. Σάλλα. Ίσως βρήκε την στοά πολύ… θορυβώδη. Συνέχισε την βόλτα του. Πέρασε μπροστά από του Hermès με τις ολοφώτεινες καινούργιες εκρηκτικές βιτρίνες. Γεμάτες με τα φουλάρια, δερμάτινες τσάντες αξεσουάρ, ρούχα του περιώνυμου οίκου. Μια βιτρίνα γεμάτη αισιόδοξα χρώματα. Πρωταγωνιστούν το λευκό, το πορτοκαλί, το πράσινο, το κίτρινο, το ροζ. Είναι η Vitrine d’Artiste της καλλιτέχνιδας Τούλας Πλουμή η οποία παρουσιάζει τα γλυπτά της στο έργο “Transitions Matter”.

Trendy αξεσουάρ, σοκολάτες και το downtown

To “TOUS” με τα πανέμορφα αρκουδάκια του μεταφέρθηκε στην Πανεπιστημίου ενώ το “Links of London” στην Βουκουρεστίου. Στο δημοφιλέστατο “City Link” και τα μαγαζιά του πραγματοποιούνται μεγάλες αλλαγές. Η Άνοιξη φέρνει νέα, φιλόδοξα projects και αισιοδοξία…

Οι βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων είναι γεμάτες από τεράστια σοκολατένια, αυγά, κουνελάκια, λαγουδάκια. Υπάρχουν ακόμα και σοκολατένιες δημιουργίες που «παριστάνουν» τα ηλιοτρόποια του μεγάλου Βαν Γκογκ – magnifique.

Ένας κύριος παρατήρησε ότι «κάτι τέτοια βλέπουν οι Τροϊκανοί και πιστεύουν ότι οι Έλληνες περνάνε μια χαρά!»

Η Αθήνα, το κέντρο, οι δρόμοι της το προηγούμενο τριήμερο έμοιαζε γεμάτη ευδαιμονία. Όπου και αν περπατούσες. Από την Βουκουρεστίου και Αμερικής μέχρι downtown. Στα cafe και μπαράκια της Ερμού και της Αγίας Ειρήνης…

Οι μελισσούλες «άγγιξαν» τα λουλουδάκια στα παρτέρια. Τα πουλάκια κελαηδούσαν στα πεζούλια των βρώμικων κτιρίων. Οι άστεγοι ξάπλωναν στα παγκάκια. Μια διαφορετική, θλιβερή εικόνα αυτή η τελευταία.