Με σκοπό τη διάδοση του μηνύματος «Υπάρχουμε – Συνεχίζουμε δυνατά», έκανε το ντεμπούτο της, τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, η Εβδομάδα δωρεάν κλινικής εξέτασης για τον καρκίνο του μαστού, που διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και με τη συμμετοχή εξειδικευμένου προσωπικού.
Στα πλαίσια της ανάδειξης του Οκτωβρίου ως μήνα αφιερωμένου διεθνώς στην ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού, εξειδικευμένοι χειρουργοί θα προβούν σε προσυμπτωματικό έλεγχο (ψηλάφηση μαστού) στον γυναικείο πληθυσμό του Δήμου Πατρέων στην πλατεία Γεωργίου στο κέντρο της πόλης. «Καλούμε όλες τις γυναίκες να εξεταστούν κάνοντας έτσι ένα δώρο ζωής στον εαυτό τους» τονίζει η κυρία Λιολιώ Κολυπέρα, Πρόεδρος του Συλλόγου στο νομό Αχαΐας.
Η κινητή μονάδα θα βρίσκεται στην πλατεία Γεωργίου καθημερινά μέχρι την Πέμπτη από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, την Παρασκευή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και πάλι από τις 5 έως τις 9 το βράδυ, ενώ για το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, θα υπάρχει μόνο πρωινή βάρδια, από τις 10 έως τις 2 το μεσημέρι. Σε ανασφάλιστες γυναίκες με τυχόν ευρήματα θα δίδεται παραπεμπτικό για δωρεάν μαστογραφίες σε διαγνωστικά κέντρα της Πάτρας, τα οποία προσέφεραν τις εξετάσεις δωρεάν.
Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν και φέτος, για πέμπτη συνεχή χρονιά, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου και ώρα 13:00, με την καθιερωμένη και συμβολική αλυσίδα ζωής, κατά την οποία όλες οι γυναίκες πιάνονται από το χέρι, περικυκλώνουν την πλατεία και στέλνουν προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα «Υπάρχουμε – Συνεχίζουμε δυνατά».