Η επίπλωση και η διαρρύθμιση του σπιτιού σας μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον ύπνο και την ενέργειά σας, λέει η Jayme Barrett, συγγραφέας του βιβλίου Feng Shui Your Life.
Ας ακολουθήσουμε τις συμβουλές της και ας προσθέσουμε μερικές πινελιές στην κρεβατοκάμαρα για να γίνει πιο άνετη, φιλική και χαλαρωτική.
{{{ moto }}}
Βάλτε τάξη
Μια ακατάστατη περιοχή συμβολίζει επαγγελματικές εκκρεμότητες και διατηρεί το μυαλό μας σε μια ανήσυχη κατάσταση λένε οι ειδικοί.
«Τακτοποιήστε τα βιβλία σε μια στοίβα και «κρύψτε» τα μικροαντικείμενα μέσα σε κουτιά ή καλάθια», προτείνει η Jayme Barrett .
Όσο για τις σκέψεις και τους προβληματισμούς, βάλτε τους και αυτούς σε μία τάξη.
Καταγράψτε τους σε ένα σημειωματάριο –γεγονός που υποσυνείδητα θα σας κάνει να αισθανθείτε ότι τους τακτοποιήσατε- και αφήστε τη λύση τους για την επόμενη μέρα.

Φέρτε μέσα την φύση.
Οι μελέτες δείχνουν ότι η αρτηριακή πίεση μειώνεται με το να παρατηρεί απλά κάποιος τη φύση.
Τα λουλούδια και τα φυτά δημιουργούν υποσυνείδητα μια αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας, ενώ ταυτόχρονα μας αναζωογονούν.
Μια τοιχογραφία, φωτογραφίες ή ένας πίνακας με υπαίθρια τοπία, ένα διακοσμητικό μίνι σιντριβάνι, μια μικρή κατασκευή με βότσαλα ή απλά ένα βάζο με λουλούδια θα δώσουν στο χώρο μια πινελιά γαλήνης και ηρεμίας.

Ενεργοποιήστε τις αισθήσεις
«Δοκιμάστε να προσθέσετε στο υπνοδωμάτιό σας αντικείμενα που θα αφυπνίσουν τις αισθήσεις σας, όπως μια μαλακή πλούσια κουβέρτα, ένα αφράτο πάπλωμα, ένα απαλό χαλάκι σε παστέλ αποχρώσεις ή ένα αρωματικό χώρου με ευωδιά λεβάντας. Απλά πράγματα που όμως πάντα λειτουργούν» εξηγεί η γνωστή συγγραφέας.

Δυο-δύο
Αντικείμενα ανά ζεύγη δημιουργούν αρμονία και ενισχύουν την αίσθηση ισορροπίας σε ένα δωμάτιο. Ζευγαρώστε λοιπόν τα κομοδίνα, τους πίνακες, τα πορτατίφ, τα μαξιλάρια ακόμη και τις κουρτίνες. Θα νιώσετε καλύτερα.

Μετα… κίνηση ματ
«Οι αλλαγές πάντα βοηθούν», ισχυρίζεται η Jayme Barrett. Τοποθετήστε το κρεβάτι με τρόπο τέτοιο ώστε να βλέπετε την πόρτα του δωματίου.
Έτσι κανείς και τίποτα δεν θα μπορεί να σας εκπλήξει και να διαταράξει την ηρεμία σας.
Ιδανικά μπορείτε και να την κλείσετε αφήνοντας απ΄ έξω ανεπιθύμητους θορύβους, κατοικίδια…
Επίσης, επιλέξτε κλινοσκεπάσματα με κυκλικά σχέδια που είναι αρκετά χαλαρωτικά.

Πείτε αντίο στην τηλεόραση
Οι μελέτες δείχνουν ότι τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία από τηλεοράσεις, υπολογιστές, ασύρματες συσκευές, ακόμη και μηχανήματα εκγύμνασης μπορούν να επηρεάσουν τον εγκέφαλο, να διαταράξουν το νευρικό σας σύστημα, επομένως και τον ύπνο σας. Γι’ αυτό καλύτερα να τα απομακρύνετε.