ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

2 φλ. ρεβίθια, βρασμένα και αλεσμένα

1/4 φλ. ταχίνι

1/2 φλ. χυμός λεμονιού (ή όσο ταιριάζει στη γεύση σας)

2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός ή κόλιαντρο

2 κ.σ. καβουρντισμένο κουκουνάρι

2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1/2 κ.γ. κύμινο

αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το λάδι, το κουκουνάρι και τον μαϊντανό. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγο από το νερό μέσα στο οποίο έχουμε βράσει τα ρεβίθια. Το αδειάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο. Ανοίγουμε στη μέση ένα λακκάκι και το γεμίζουμε με το κουκουνάρι. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και ρίχνουμε από πάνω το λάδι (όπως κάνουμε στη δική μας φάβα).