Σε περιπέτειες μπαίνει η ΕΠΟ όσον αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας για την τριετία 2013-2016, καθώς η Nova έχει αποστείλει εξώδικο στην ομοσπονδία ζητώντας να ακυρωθεί η διαδικασία την οποία χαρακτηρίζει «αντισυναλλακτική, επιζήμια και βλαπτική» τόσο για την ίδια όσο και για την ΕΠΟ.

H Nova είχεαποστείλειεπίσημη επιστολήκαιείχεκάνειπολλές κρούσεις πριν τη καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών (7/1), προκειμένου να υπάρξουν διευκρινίσεις για τον διαγωνισμό, χωρίς ποτέ όμως να υπάρξει απάντηση, όπως υποστηρίζει το τηλεοπτικό δίκτυο.

Ανκαιδεν είχε λάβει τις διευκρινήσεις που ζητούσε η Nova κατέθεσε πρόταση προκειμένου να μην είναι εκπρόθεσμη. Οπως λένε άνθρωποι του συνδρομητικού δικτύου συνολικάκατατέθηκανδύοπροσφορές στοαρμόδιοτμήματηςΕΠΟ. Ημίαήταν απότηνNova και η άλλη από την Sportfive.

Οπως καταγγέλλεται την επόμενημέρα τηςλήξηςτης κατάθεσηςτων προσφορών (8/1), ο διοικητικός μηχανισμός της ΕΠΟ χωρίς να ενημερώσει κανένα και υπό καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας, άνοιξε τις προσφορές, χωρίς όμως να επιτρέψει στην νόμιμη εκπρόσωπο της Nova να μπορέσει να δώσει το «παρών».

Ετσι το συνδρομητικό δίκτυο απέστειλε εξώδικο προς την ΕΠΟ, ζητώντας να ακυρωθεί η όλη διαδικασία, καθώς ήταν επιζήμια τόσο για την εταιρεία, όσο και για την ΕΠΟ και παράλληλα ζητούσε να επαναληφθεί ο διαγωνισμός αφού λάβει τις απαραίτητες διευκρινίσεις, σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Στην ΕΠΟ έχει συσταθείτριμελής επιτροπή που χειρίζεται την υπόθεση και αποτελείται από τους κκ. Γκιρτζίκη, Τοπολιάτη και Καραμελίδη και η οποία θα κάνει την εισήγησή της στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας.