Εάν συμπεριφέρονται κατ’ αυτό τον τρόπο άνθρωποι με το οικονομικό στάτους του κ.Θανάση Γιαννακόπουλουκαι το επιχειρηματικό αξίωμα του κ.Γιώργου Σκινδήλια, οι οποίοι τσακώθηκαν σαν τα κοκόρια στη σημερινή (23/2) κλήρωση των διαιτητών της Α1 στα γραφεία της ΕΟΚ, όπου νωρίτερα, στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του επικείμενου (10/3) Τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού στο Ελληνικό, ο κ. Θ. Γιαννακόπουλος είχε δώσει σόου, τι να περιμένουμε από τους κανονικούς χούλιγκαν των γηπέδων;

Ο ένας (Θ. Γιαννακόπουλος) συνιδιοκτήτης της Φαρμακοβιομηχανίας «Βιανέξ» και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ο άλλος (Γ. Σκινδήλιας) διευθύνων σύμβουλος της «Χαλυβουργικής» και αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Θα περίμενε κανείς αμφότεροι να διατηρήσουν σε πολιτισμένο και κόσμιο επίπεδο τη σημερινή συνάντησή τους στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, όπου πραγματοποιήθηκαν αρχικά η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του 37ουΤελικού (παρόντος του κ. Θ. Γιαννακόπουλου και απόντος του κ. Γ. Σκινδήλια) και ακολούθως η κλήρωση των διαιτητών, που θα σφυρίξουν στους αγώνες της Α1 το Σαββατοκύριακο.

Ο αντιπρόεδρος της Ερυθρόλευκης ΚΑΕ παρέστη μόνο στην κλήρωση των διαιτητών αφήνοντας στο πόστο του τον γενικό διευθυντή της ΚΑΕ κ.Χρήστο Σταυρόπουλο, ο οποίος παρακολούθησε τη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας. Ακούγοντας, λοιπόν, τον κ. Θ. Γιαννακόπουλο να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του προς την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας για τις διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού και το περίφημο μπλουζάκι («18-2») που φορούσε στο παιχνίδι ΟΣΦΠ – ΠΑΟΚ ο συνιδιοκτήτης της ΚΑΕ κ.Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο κ. Σκινδήλιας υποστήριξε πως «ο Παναθηναϊκός δεν δικαιούται δια να ομιλεί. Δεν έχετε αντιληφθεί ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει. Αυτά που ξέρετε να τα ξεχάσετε».

Τι ήθελε να το πει; Ποιος είδε τον… 81χρονο παράγοντα και δεν τον φοβήθηκε; «Ποιος είσαι εσύ που μιλάς;», «εσείς είστε λιμανίσιοι, εγώ από τη Σπάρτη και φορά παντελόνια», «έχω γ…σει έξι φορές την Ευρώπη, εσείς τι έχετε πάρει;», «είσαι ένας υπάλληλος και τίποτε περισσότερο» ήταν οι πιο ήπιες από τις φράσεις που εκστόμισε ο κ. Θ. Γιαννακόπουλος, ο οποίος κόντεψε να έλθει στα χέρια με τον κ. Σκινδήλια και όταν τον συγκράτησε ο άνδρας της ασφάλειάς του στόλισε τον παράγοντα του Ολυμπιακού με ένα ακόμη… «Υπάλληλε, θα μου μιλήσεις εμένα;»…

Εντονο διάλογο είχε επίσης ο μάνατζερ του ΠΑΟ κ.Μάνος Παπαδόπουλοςμε τον κ. Σκινδήλια υπενθυμίζοντάς του ότι στην υπόθεση τουΒασίλη Σπανούλητο καλοκαίρι του 2010 αθέτησε τη συμφωνία κυρίων μεταξύ των δύο πλευρών τινάζοντας την μπάνκα στον αέρα με 2,4 εκατ. ευρώ, ενώ είχε δεσμευτεί να μην «χτυπήσει» τον παίκτη. Ιδού τι ακριβώς είπαν:

Παπαδόπουλος: «Εσύ ήσουν αυτός που έδωσες το χέρι στον κύριο Θανάση, όχι εγώ».

Σκινδήλιας: «Εσύ μην μιλάς, είσαι φερέφωνο των Γιαννακόπουλων».

Παπαδόπουλος: «Ενώ εσύ είσαι ο ‘λεφτάς’ που βάζει εκατομμύρια ε;».

Ανάλογα και ακόμη περισσότερα είχε ακούσει νωρίτερα από τον κ. Θ. Γιαννακόπουλο και ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός κ. Σταυρόπουλος, ο οποίος κάποια στιγμή δεν άντεξε και είπε: «Ο Ολυμπιακός εκπροσωπείται κανονικά από τη διοίκησή του. Πέρυσι, εμείς δώσαμε λίστες, τις οποίες έλεγξε η Αστυνομία». Αφορμή για την ήπια αντίδρασή του στάθηκαν τα σχόλια του πράσινου παράγοντα ότι «πέρυσι δώσατε τα εισιτήρια στους χούλιγκαν και πριν από μερικά χρόνια κάνατε το ίδιο στον τελικό του βόλεϊ, με αποτέλεσμα να με κυνηγούν για να με σκοτώσουν οι χούλιγκαν του Ολυμπιακού. Εγώ ήλθα σήμερα στα γραφεία της ΕΟΚ, αλλά δεν έκαναν το ίδιο και οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού».

Και κάπως έτσι ολοκλήρωσε το σκεπτικό του μιλώντας για… παντελόνια και φουστίτσες: «Μετά θα έλθουν και θα μιλούν για τη διαιτησία, θα βγάλουν μπλουζάκια ‘18-2’ και άλλες μαλ…ες. Θέλουν πόλεμο; Θα τον έχουν 50 φορές. Αν δεν τηρήσουν και φέτος τα συμφωνηθέντα, είμαι διατεθειμένος να μην γίνει ο αγώνας. Δεν θα είμαι εγώ ο μαλ…ας της παρέας. Έχουμε βάλει 200 εκατ. ευρώ στο μπάσκετ και θέλω να πάνε όλα καλά. Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Παναθηναϊκός, θα τα μοιράσει. Εγώ είμαι Σπαρτιάτης, είμαι άντρας και έχω μάθει να φοράω παντελόνια και να τηρώ τον λόγο μου. Αλλοι φοράνε φουστίτσες. Γιατί όταν δίνεις το χέρι σου, δίνεις το χέρι σου. Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός έδωσε όλα τα περυσινά εισιτήρια στη Θύρα 7»…

Επειτα από όλο αυτό το πολεμικό σκηνικό, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου παρουσία των ιδιοκτητών των δύο ΚΑΕ, ενώ συμφωνήθηκε η τιμή του εισιτηρίου να είναι 40 ευρώ και να διατεθούν 900 εισιτήρια σε κάθε ομάδα.