Μια ακόμη μεγάλη επιτυχία καταγράφει εφέτος το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αυτή τη φορά στα μεταπτυχιακά προγράμματα του.
Σε συνέχεια της κατάταξης του Ιδρύματος στην 123η θέση των 1.000 καλύτερων business schools παγκοσμίως, σύμφωνα με τη διεθνή λίστα Eduniversal, ανακοινώθηκαν και για φέτος από τον ίδιο οργανισμό, τα καλύτερα Μεταπτυχιακά Προγράμματα ανά επιστημονικό τομέα, όπου τα Μεταπτυχιακά του ΟΠΑ κατέλαβαν κορυφαίες θέσεις.
Από τα 12.000 Μεταπτυχιακά Προγράμματα που αρχικά εξετάστηκαν, επιλέχθηκαν 4.000, τα οποία στην συνέχεια κατατάχθηκαν, ανά ειδικότερη επιστημονική κατεύθυνση, με βάση ποιοτικά κριτήρια, όπως η φήμη του προγράμματος σε φοιτητές, ερευνητές και στην αγορά, οι προοπτικές απασχόλησης των αποφοίτων του, καθώς και το επίπεδο ικανοποίησης των συμμετεχόντων.
Συγκεκριμένα, έξι (6) Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΟΠΑ κατέλαβαν υψηλές θέσεις στα 200 καλύτερα του ειδικότερου επιστημονικού τους τομέα στην Ευρώπη. Το MBA International και το Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού κατέλαβαν την 13η θέση, το Μεταπτυχιακό στη Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση την 23η θέση, το Μεταπτυχιακό στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική την 35η θέση, το Μεταπτυχιακό στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές την 44η θέση και τέλος την 46η θέση κατέλαβε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στο Μάρκετινγκ και Επικοινωνία με Νέες Τεχνολογίες.
Επίσης, σε παγκόσμιο επίπεδο, στις ειδικότερες επιστημονικές τους περιοχές, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς κατέλαβε την 14η θέση (μεταξύ των 50 καλύτερων), το Πρόγραμμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνία με Νέες Τεχνολογίες πλήρους φοίτησης την 30η (μεταξύ των 100 καλύτερων), και τέλος, το Μεταπτυχιακό στη Λογιστική & Χρηματοοικονομική την 95η θέση (μεταξύ των 100 καλύτερων).
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάταξη του ΟΠΑ στα 1.000 καλύτερα Business Schools παγκοσμίως έγινε σύμφωνα με κριτήρια όπως η κατάκτηση διεθνών πιστοποιήσεων ποιότητας, η κατάταξη σε λίστες, όπως Financial Times, Business Week, κλπ, η συμμετοχή σε διεθνείς ακαδημαϊκούς οργανισμούς, η γενικότερη διεθνής παρουσία του Ιδρύματος και τέλος, οι αξιολογήσεις από Πρυτάνεις από όλον τον κόσμο. Τα πλήρη αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα www.best-masters.com.