Στα χέρια των αστυνομικών έπεσαν σε περιοχή των Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής δυο υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 22 και 26 ετών γιατί χθες, Πέμπτη, κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη περιοχή Νέα Πλαγιά Χαλκιδικής σκότωσαν 31χρονο ιδιοκτήτη του βενζινάδικου.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. στις 20.50 της Πέμπτης οι δυο δράστες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους (ο ένας φορούσε κουκούλα φουλ φεις και ο άλλος αποκριάτικη μάσκα) και κρατώντας ο 26χρονος κυνηγετική καραμπίνα και ο 22χρονος μαχαίρι μπήκαν στο πρατήριο υγρών καυσίμων, όπου βρισκόταν ο 31χρονος ιδιοκτήτης και 32χρονη φίλη του.

Με την απειλή των όπλων εξανάγκασαν τον ιδιοκτήτη να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ περίπου. Στη συνέχεια τον οδήγησαν, μαζί με την 32χρονη, σε βοηθητικό χώρο – κουζίνα του πρατηρίου, όπου τον έδεσαν ενώ επιχείρησαν να δέσουν και την 32χρονη ζητώντας επιπλέον χρήματα καθώς θεωρούσαν λίγα τα 400 ευρώ.

Την ίδια ώρα, πήγε στο πρατήριο 33χρονος κτηνοτρόφος, φίλος του ιδιοκτήτη, ο οποίος αντιλήφθηκε το περιστατικό, με αποτέλεσμα ο 22χρονος δράστης να τον απειλήσει με την καραμπίνα και να τον οδηγήσει στον ίδιο βοηθητικό χώρο, που κρατούσαν τα άλλα δυο άτομα.

Εκεί ο 26χρονος δράστης τον κτύπησε με τη λαβή του μαχαιριού και με την απειλή των όπλων απαιτούσαν μαζί με τον συνεργό του από τον κτηνοτρόφο να τους παραδώσει τα χρήματα του. Εκείνος τους απάντησε πως δεν είχε μαζί του λεφτά, με αποτέλεσμα να τον κτυπήσουν και να τον ρίξουν στο πάτωμα.

Ο ιδιοκτήτης, ο οποίος στο μεταξύ κατάφερε να λυθεί, αντέδρασε και τη στιγμή που κινούνταν προς τους δράστες δέχθηκε πυροβολισμό σχεδόν εξ επαφής στην οπίσθια θωρακική χώρα, από την καραμπίνα που έφερε ο ένας δράστης, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί.

Στη συνέχεια οι δυο κακοποιοί τράπηκαν σε φυγή, πεζή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Άμεσα, όταν ενημερώθηκαν για το περιστατικό, αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής άρχισαν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή ενώ συμμετείχε και κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, καθώς και με αστυνομικούς σκύλους ανίχνευσης.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης αποκλείστηκε η περιοχή αλλά και οι δρόμοι τους οποίους θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι ληστές για να διαφύγουν.

Λίγο αργότερα αρχικά συνελήφθη ο 22χρονος, σε καφετέρια στα Νέα Μουδανιά, ενώ στη συνέχεια στην περιοχή του κοιμητηρίου, στην ιδία περιοχή, εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο 26χρονος συνεργός του.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. οι δυο δράστες, εξεταζόμενοι, ομολόγησαν και περιέγραψαν με λεπτομέρειες «τον σχεδιασμό και τις διαδοχικές ενέργειες της εγκληματικής τους συμπεριφοράς και ειδικότερα τον τρόπο κατόπτευσης και προσέγγισης του πρατηρίου, τη δολοφονία του ιδιοκτήτη και τις προσπάθειες διαφυγής τους».

Η κυνηγετική καραμπίνα εντοπίστηκε στην παραλία των Νέων Μουδανιών, θαμμένη (από τους δράστες) και κατασχέθηκε. Επιπλέον, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό, που αφαίρεσαν από τον 31χρονο.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 22χρονος είχε απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές για κλοπές και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και είχε απελαθεί πρόσφατα από την Ελλάδα για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.