Τον τελευταίο καιρό συντελείται μπροστά μας μια αθόρυβη επανάσταση. Εχει χρώμα ροζ και γεμίζει τα ποτήρια μας. Το ροζέ, συνδεδεμένο με τα καλλίγραμμα κορίτσια της Côte d’Azur, επανακάμπτει δυναμικά κερδίζοντας το οινόφιλο κοινό. Ποιοι είναι, λοιπόν, οι λόγοι; «Κατ’ αρχάς πλέον η ποιότητα των ροζέ κρασιών έχει ανέβει πάρα πολύ και λόγω του στυλ των ροζέ που παράγονται – είναι πιο απαλά και φρουτώδη – καθίστανται πιο εύκολα στην κατανάλωση σε σχέση με παλαιότερα στυλ, τα οποία ήταν πιο έντονα και μπορούσες να τα καταναλώσεις καλύτερα μόνο συνοδευόμενα από φαγητό» απαντά ο wine manager του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» Ευάγγελος Ψωφίδης.

Το ταξίδι μας στον ροζ κόσμο του οίνου ξεκινά με τον ίδιο να μας ξεναγεί στη γεωγραφία του. «Η Νότια Γαλλία και η περιοχή της Προβηγκίας φημίζονται για την παραγωγή μεγάλης κλάσης ροζέ κρασιών» αναφέρει και συμπληρώνει: «Θα ήθελα να τονίσω ότι και τα αφρώδη ροζέ θεωρούνται κρασιά, οπότε στη λίστα με τα υψηλής ποιότητας θα έβαζα τόσο την περιοχή της Καμπανίας στη Γαλλία όσο και την περιοχή Φραντσιακόρτα της Λομβαρδίας στη Βόρεια Ιταλία».

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη
συνδρομή;

Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Θέλετε να γίνετε συνδρομητής;

Μπορείτε να αποκτήσετε την συνδρομή σας από εδω