Οι σάλπιγγες ηχούν, ο αγώνας αρχίζει. Το νέο έτος θα μας φέρει βαθιές πολιτικές αλλαγές όποιος και αν είναι ο νικητής.
Από τα σκάνδαλα στις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων έως το σκάνδαλο-οπερέτα με πρωταγωνιστή τον ανιψιό του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, αυτά θα απασχολούν την Κοινή Γνώμη από τις αρχές του έτους έως τα τέλη του Μαΐου –οπότε και αναμένεται να στηθούν οι κάλπες που θα είναι πιθανώς δύο, ενδεχομένως τρεις.
Η διενέργεια εκλογών με τρεις κάλπες την ίδια ημέρα και τους πολίτες να καλούνται να ψηφίσουν για νέα Βουλή, ευρωβουλευτές και δημοτικούς άρχοντες φαίνεται να συζητείται σοβαρά στον χώρο της σημερινής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.
Οι τριπλές εκλογές αποκλείουν το ενδεχόμενο να χάσει λ.χ. τη μάχη των ευρωεκλογών η κυβέρνηση και να ξεσηκωθεί η αντιπολίτευση με όλες τις προβλέψιμες συνέπειες.
Ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς μελετά προσεκτικά, όπως αναφέρουν συνεργάτες του, όλα τα ενδεχόμενα. Οπωσδήποτε, λένε, είναι έτοιμος για την εκλογική αναμέτρηση.
Ο εορτασμός των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αναστέλλει τη ροή των εξελίξεων ως τα μέσα Ιανουαρίου. Εκτός εάν οι εξελίξεις εισέλθουν σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας…
Στην Ελλάδα τα πιο απίστευτα μπορεί να συμβούν. Ενα «δωράκι» σηματοδότησε την κατάρρευση του ΠαΣοΚ, ένα τζιπ με πλαστές πινακίδες μπορεί να οδηγήσει σε ντόμινο!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ