Πιο εξωστρεφής δεν γίνεται. Ο λόγος για τη βιομηχανία αλουμινίου Αluman, η οποία εξάγει το 100% της παραγωγής της. Παράγει εξειδικευμένα προϊόντα, όπως αλουμινένιους δίσκους, ροδέλες και νομίσματα που χρησιμοποιούνται σε διάφορες εφαρμογές (από παρκόμετρα και φλιπεράκια μέχρι μηχανήματα αυτόματης πώλησης καφέ).
H Aluman ιδρύθηκε το 1965. Ηταν η χρονιά που εγκαινίασε την πρώτη γραμμή παραγωγής σπαστών σωλήνων. Τα χρόνια που ακολούθησαν η εδρεύουσα στα Οινόφυτα της Βοιωτίας εταιρεία ανέπτυξε τις δυνατότητες παραγωγής της εγκαθιστώντας στις γραμμές παραγωγής την κατασκευή αλουμινένιων φιαλών αεροζόλ και φιαλών μονομπλόκ.
Το 1974 η Aluman ξεκίνησε την παραγωγή αλουμινένιων δισκίων και ροδελών, σωληναρίων, ταινιών και σπειρών, που προορίζονταν κυρίως για τις ανάγκες της μονάδας παραγωγής της ίδιας της επιχείρησης. Σύντομα όμως η εταιρεία επέκτεινε τη δυνατότητα παραγωγής των προϊόντων αυτών, τα οποία συν τω χρόνω εξελίχθηκαν στα βασικά προϊόντα κατασκευής της Aluman.
Στα τέλη του 2009, κυρίως λόγω του ότι η εταιρεία δεν ήθελε να ανταγωνιστεί τους πελάτες της, αποφάσισε να τερματίσει την παραγωγή σπαστών σωλήνων, αλουμινένιων δοχείων αεροζόλ και μονομπλόκ.
Δίσκοι και νομίσματα


Ετσι, η Aluman έχει εστιάσει σήμερα αποκλειστικώς την παραγωγή της στην κατασκευή αλουμινένιων δίσκων, ροδελών και νομισμάτων.
Η Aluman έχει βραβευθεί επανειλημμένως για την ποιότητα των προϊόντων της, ενώ διατηρεί την ανταγωνιστικότητα της μονάδας παραγωγής της, που ανταποκρίνεται όχι μόνο στα ευρωπαϊκά αλλά και στα διεθνή «στάνταρ» στον κλάδο.
Το 1996 η Aluman κατέστη πλειοψηφών μέτοχος της EPALME S.A., μιας σύγχρονης εταιρείας κατασκευής διαφόρων προϊόντων αλουμινίου μέσω της επεξεργασίας καθαρών ράβδων αλουμινίου αλλά και προϊόντων ανακύκλωσης.
Η EPALME S.A. λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της Aluman στα Οινόφυτα.
To 2012 o κύκλος εργασιών της Αluman διαμορφώθηκε στα 65,9 εκατ. ευρώ έναντι 68,16 εκατ. ευρώ τη χρήση του 2011.
Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 0,53 εκατ. ευρώ έναντι αρνητικού αποτελέσματος 128.000 ευρώ στη χρήση του 2011.

Τα ίδια κεφάλαια της Aluman έφτασαν τα 16,7 εκατ. ευρώ. Η χρηματοοικονομική της διάθρωση είναι υγιής αφού απέναντι σε τραπεζικά δάνεια 18,2 εκατ. ευρώ έχει να αντιπαραθέσει 8,7 εκατ. ευρώ διαθέσιμα και αποθέματα και απαιτήσεις ύψους 18 εκατ. ευρώ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ