Και στη Μεγάλη Βρετανία θα πραγματοποιείται στο εξής το επιτυχημένο κινηματογραφικό φεστιβάλ Sundance, αρχής γενομένης από την εφετινή Ανοιξη. Ο ιδρυτής του φεστιβάλ, ο διάσημος ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός Ρόμπερτ Ρέντφορντ ανακοίνωσε την απόφαση αυτή από το Λονδίνο, προαναγγέλλοντας το πρώτο Sundance London για τις 26-29 Απριλίου.

Σύμφωνα με το BBC, το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στην O2 Arena και εκτός από κινηματογραφικές προβολές περιλαμβάνει και συναυλίες.

Οπως δήλωσε ο Ρέντφορντ, στόχος του είναι να φέρει στη Βρετανία «τις καλύτερες παραγωγές που έχει να επιδείξει ο ανεξάρτητος αμερικανικός κινηματογράφος».

«Θέλουμε να βοηθήσουμε στη θεμελίωση μίας εικόνας για τη χώρα μας, η οποία να αντανακλά ευρέως τη διαφορετικότητα των απόψεων, που δεν διακρίνεται πάντα στα καλλιτεχνικά προϊόντα που εξάγουμε» τόνισε ο Ρέντφορντ, ο οποίος διοργάνωσε το πρώτο φεστιβάλ Sundance πριν από 30 χρόνια.

Πέρυσι, το πρώτο βραβείο του φεστιβάλ κέρδισε η ταινία «Στην καρδιά του χειμώνα» -παραγωγή που ξεχώρισε και στις υποψηφιότητες των φετινών Οσκαρ, καθώς ήταν υποψήφια σε τέσσερις κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και της καλύτερης ταινίας.