Λόγος και μουσική ενώνουν τις δυνάμεις του για να αναδείξουν μέσω του χορού την Ελλάδα και να την εξυψώσουν στην απόλυτη Μούσα του…

Ο λόγος για την χορευτική παραγωγή με τίτλο «Μούσα του Χορού Ελλάδα», που παρουσιάζει η Σχολή Χορού Πωλίνας Γαλοπούλου και την οποία φιλοξενεί το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 23 και 24 Νοεμβρίου 2013.

Πρόκειται για ένα έργο που έχει στόχο να υπενθυμίσει και να εξάρει την ελληνική έμπνευση και δημιουργία, τόσο στο χώρο του Χορού, αλλά και της Μουσικής και της Ποίησης με πηγή έμπνευσης την Ελλάδα, ενώ η μοναδικότητάς της έγκειται στο γεγονός ότι για πρώτη φορά πραγματοποιείται η σύμπραξη των τριών αυτών τεχνών.

Την παράσταση συνθέτουν εξ ολοκλήρου Έλληνες χορογράφοι, χορευτές, μουσικοί και ποιητές. Αφετηρία έμπνευσης αποτελούν τα στοιχεία της χώρας μας, η Θάλασσα, η Γη και ο Ουρανός, μέσα από τα οποία συντελούνται αντίστοιχα η Γέννηση, η Ύπαρξη και η Κάθαρση.

Ο Γιώργος Κιμούλης θα απαγγείλει ποιήματα κορυφαίων Ελλήνων ποιητών, πλαισιωμένα από τη σύνθεση του Σταύρου Μαρκόνη πάνω στο θέμα της παράστασης, την οποία θα ερμηνεύσει η Ακαδημαϊκή Αθηναϊκή Ορχήστρα με μαέστρο τον Στάθη Σούλη. Θα μας τιμήσει επίσης, η μεσόφωνος της Ε.Λ.Σ., Ειρήνη Καραγιάννη. Το οπτικοακουστικό υλικό έχει αναλάβει η εταιρία KNG, Μιχάλης Καλλιακάτσος.

Τις χορογραφίες της παράστασης, σε μουσικά θέματα καταξιωμένων Ελλήνων συνθετών, υπογράφουν οι: Ξανθή Αθανασοπούλου, Μάρκος Γιακουμόγλου, Νίκος Κουκάκης, Πόπη Παπακώστα, Πέρσα Σταματοπούλου, Πωλίνα Γαλοπούλου. Η σκηνοθεσία και η επιμέλεια της παράστασης είναι της Πωλίνας Γαλοπούλου.

Η παράσταση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς σημαντικό μέρος των εσόδων της θα αποδοθεί στον Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ.

ΙΝFO:

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ (Αίθουσα Τριάντη)

Σάββατο 23 και Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

(προπώληση εισιτηρίων 1η Νοεμβρίου 2013 από το Μέγαρο Μουσικής)