Εσένα, ποιο Bloody Mary σου ταιριάζει; 3 διαφορετικές, κατακόκκινες εκδοχές

Η ομάδα του Tiki Bar Athens εμπνέεται από τη ντομάτα και το πάντρεμά της με τη βότκα και δημιουργεί τρία κοκτέιλ Bloody Mary που γίνονται αυτομάτως κλασικά.

Εσένα, ποιο Bloody Mary σου ταιριάζει; 3 διαφορετικές, κατακόκκινες εκδοχές

Στον κόσμο των σύγχρονων mixologists, που δημιουργούν γαστρονομικά κοκτέιλ εφάμιλλα πιάτων πολυβραβευμένων εστιατορίων, το Bloody Mary μπορεί και να θεωρείται παρωχημένο. Κι όμως, κάτι στο βασικό του συστατικό, τη ντομάτα, η γεύση της οποίας είναι τόσο πολύ ταυτισμένη με τα καλοκαίρια μας, το βάζει πηγαία στη λίστα με τα κοκτέιλ που πάντα κρατούν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.

Η προετοιμασία ενός Bloody Mary προϋποθέτει μερικά βασικά υλικά, αλλά και φαντασία που κάνει τη διαφορά. Ο Γιώργος Οικονόμου επί το έργον στο Tiki Bar Athens. Φωτό: Χρήστος Καββούρης

Κλασικό και αξεπέραστο, με πικάντικη γεύση και την αψάδα από τη βότκα να γαργαλάει το λαιμό, είναι προορισμένο για εκπαιδευμένους ουρανίσκους. Αυτοί θα εκτιμήσουν δεόντως και τις τρεις παραλλαγές του Bloody Mary που ετοίμασε για εμάς η ομάδα του Tiki Bar Athens με τον Γιώργο Οικονόμου να αναλαμβάνει δράση: εξωτικές, καυτερές και σίγουρα απολαυστικές και ευφάνταστες.

Bloody Mary Tiki Athens

Φωτό: Χρήστος Καββούρης

Υλικά για 1 μερίδα

  •  150 ml χυμό ντομάτας
  •  50 ml βότκα
  •  20 ml χυμό λεμονιού
  •  1 πρέζα πιπέρι + λίγο επιπλέον για το γαρνίρισμα
  •  1 πρέζα αλάτι
  •  2 σταγόνες Worcestershire sauce
  •  15 ml καπνιστή chipotle chilli sauce
  •  Φέτες από αγγούρι για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα δοχείο ανάμειξης. Ανακατεύουμε και σουρώνουμε το κοκτέιλ σε ψηλό ποτήρι γεμάτο πάγo, τα χείλη του οποίου έχουμε πασπαλίσει με αλάτι. Γαρνίρουμε με φέτες από αγγούρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Peters Bloody Mary

Φωτό: Χρήστος Καββούρης

Υλικά για 1 μερίδα

  •  150 ml χυμό ντομάτας
  •  50 ml βότκα
  •  1 κ.γ. (κοφτό) χρένο τριμμένο
  •  20 ml χυμό λεμονιού
  •  1 πρέζα αλάτι
  •  1 πρέζα πιπέρι
  •  Tajin (μεξικάνικο μείγμα μπαχαρικών με λάιμ, τσίλι και αλάτι) για το γαρνίρισμα
  •  Ραπανάκι για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα δοχείο ανάμειξης. Ανακατεύουμε και σουρώνουμε το κοκτέιλ σε ψηλό ποτήρι γεμάτο πάγο, τα χείλη του οποίου έχουμε πασπαλίσει με tajin. Γαρνίρουμε με ραπανάκι και σερβίρουμε.

Umami Bloody Mary 

Φωτό: Χρήστος Καββούρης

 Υλικά για 1 μερίδα

  •  150 ml χυμό λαχανικών
  •  50 ml βότκα
  •  1 πρέζα MSG (ενισχυτικό γεύσης που προσδίδει umami γεύση)
  •  10 ml λικέρ Yuzukosho (πάστα καυτερής πιπεριάς με φλούδες από yuzu λάιμ)
  •  1 πρέζα αλάτι
  •  1 πρέζα πιπέρι
  •  Shichimi togarashi (ιαπωνικό μείγμα 7 μπαχαρικών) για το γαρνίρισμα
  •  Φύλλα sisho για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα δοχείο ανάμειξης. Ανακατεύουμε και σουρώνουμε σε ψηλό ποτήρι γεμάτο πάγο, τα χείλη του οποίου έχουμε πασπαλίσει με shichimi togarashi. Γαρνίρουμε με φύλλα shiso και σερβίρουμε.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version