Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν σήμερα κατά τη σύγκρουση αμαξοστοιχίας με λεωφορείο σε ισόπεδη διάβαση στη νότια Σλοβακία, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης.

«Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν θανάσιμα και άλλοι πέντε χρειάζονται άμεση ιατρική βοήθεια», δήλωσε η Πέτρα Κλιμεσόβα, εκπρόσωπος των σλοβακικών υπηρεσιών διάσωσης.

«Φοβάμαι ότι ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε αυτό το δυστύχημα θα αυξηθεί», πρόσθεσε.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει επιβάτες δίπλα σε ένα μερικώς φλεγόμενο τρένο, ενώ πυκνός γκρίζος καπνός υψώνεται στον ουρανό.


Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται τις υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον άλλοι πέντε τραυματίστηκαν κατά τη σύγκρουση αυτή.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα τοπική ώρα (6 μ.μ. ώρα Ελλάδας) κοντά στην πόλη Νοβέ Ζάμκι, στη νοτιοδυτική Σλοβακία, 110 χλμ ανατολικά της πρωτεύουσας Μπρατισλάβα, καθώς η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το διεθνές δρομολόγιο από την Πράγα στη Βουδαπέστη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων CTK.

Η εκπρόσωπος των σιδηροδρόμων Βλαντίμιρα Μπαχίλοβα είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο μηχανοδηγός φέρει εγκαύματα καθώς η αμαξοστοιχία έπιασε φωτιά. Διευκρίνισε ότι η σύγκρουση σημειώθηκε σε ισόπεδη διάβαση που προστατεύεται από φράγματα και είναι εξοπλισμένη με φωτεινούς σηματοδότες.

ΑΠΕ/ΜΠΕ