Αστυνομικός πυροβόλησε και τραυμάτισε σήμερα δικαστή μέσα σε αίθουσα δικαστηρίου στην πρωτεύουσα της Κένυας, Ναϊρόμπι, προτού πέσει νεκρός από τα πυρά συναδέλφων του.

Η Μόνικα Κιβούτι πυροβολήθηκε μέσα σε δικαστική αίθουσα στη συνοικία Μακαντάρα της κενυατικής πρωτεύουσας, αφότου απέρριψε αίτημα της συζύγου του δράστη να αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση. Επενέβησαν άλλοι αστυνομικοί, οι οποίοι άνοιξαν πυρ εναντίον του δράστη και τον τραυμάτισαν θανάσιμα.

Η δικαστής Κιβούτι και τρεις αστυνομικοί διακομίστηκαν τραυματισμένοι σε νοσοκομείο, αλλά η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία, όπως ενημέρωσε η πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μάρθα Κούμε.

«Είναι ξεκάθαρο ότι πρόθεση του δράστη ήταν να σκοτώσει τη δικαστή», τόνισε η Κούμε, ζητώντας αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας σε όλα τα δικαστήρια της χώρας.

Η σύζυγος του αστυνομικού είχε ομολογήσει την ενοχή της σε υπόθεση παράνομου πλουτισμού, αλλά ζήτησε να αφεθεί ελεύθερη με χρηματική εγγύηση.

Όταν η δικαστής απέρριψε το αίτημα, ο αστυνομικός πυροβόλησε τη Μόνικα Κιβούτι, «τραυματίζοντάς την στον θώρακα και στον αριστερό γοφό».

Ακολούθως, ο δράστης «πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα από άλλον αστυνομικό που βρισκόταν στο δικαστήριο», σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρχηγείου της αστυνομίας.

Το δικαστικό σώμα καταδικάζει, με ανακοίνωση του, την επίθεση.

ΑΠΕ/ΜΠΕ