Σε νοσοκομείο της Μπάνσκα Μπίστριτσα και όχι στην Μπρατισλάβα μεταφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, μετά την απόπειρα δολοφονίας του. Ο τηλεοπτικός φακός κατέγραψε την άφιξή του με ελικόπτερο στο νοσοκομείο.

Όπως θα δείτε και στα πλάνα που ακολουθούν οι νοσοκόμοι φρόντισαν να τον καλύψουν με σεντόνια και το σακάκι του ώστε να μην υπάρχει κάποιο πλάνο που να δείχνει ακριβώς την κατάστασή του.

Η διακομιδή του Φίτσο στο νοσοκομείο

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση με την κατάσταση της υγείας του να είναι κρίσιμη. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα μεταδίδει η Telegraph.

«Έχει τραυματιστεί στην κοιλιακή χώρα και το χέρι. Αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι εκτός κινδύνου αλλά η κατάστασή του είναι σοβαρή. Θα τον υποβάλουν σε χειρουργική επέμβαση» ανέφερε χαρακτηριστικά ανώνυμη πηγή στην Telegraph.

Οι λεπτομέρειες της επίθεσης

Όσο περνά η ώρα γίνονται περισσότερες λεπτομέρειες γνωστές σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη. Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας βρισκόταν στην Χαντλόβα, μια πόλη που απέχει 150 χιλιόμετρα από την Μπρατισλάβα, για το συμβούλιο της κυβέρνησης.

Μετά την ολοκλήρωση ο κ. Φίτσερ θέλησε να χαιρετήσει το συγκεντρωμένο πλήθος. Τότε ο δράστης φέρεται να φώναξε στον πρωθυπουργό της Σλοβακίας «Ρόμπο, έλα εδώ» και μόλις εκείνος πλησίασε τον πυροβόλησε.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες υπήρξαν τέσσερις πυροβολισμοί και η μία σφαίρα τον βρήκε στην κοιλιακή χώρα και μία άλλη στο χέρι. Αμέσως οι άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας τον μετέφεραν στο αυτοκίνητο και από εκεί στο ελικόπτερο που τελικά τον μετέφερε σε νοσοκομείο της Μπάνσκα Μπίστριτσα.