Με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να τελειώνει την κανονική περίοδο της VTB League με ρεκόρ 25-11 και να καταλήγει εν τέλει τρίτη, πίσω από την Ούνιξ του Περάσοβιτς και τη Ζενίτ του Πασκουάλ, ο Εμίλ Ραΐκοβιτς πλήρωσε το μάρμαρο και απολύθηκε πριν από τα playoffs.

Αντικαταστάτης του στην ηγεσία του τεχνικού τιμ ένας Έλληνας: ο Ανδρέας Πιστιόλης. Ο επί σειρά ετών συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό κι εν συνεχεία «δεξί χέρι» του Δημήτρη Ιτούδη, με τον οποίο είναι και κουμπάροι, συμφώνησε ν’ αναλάβει τα ηνία ως το τέλος της σεζόν με στόχο ν’ αντιστρέψει το κλίμα και φυσικά να κατακτήσει τον εγχώριο τίτλο.

Σε πρώτη φάση η ΤΣΣΚΑ θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ενισέι, προτού διασταυρωθεί στα ημιτελικά με το ζευγάρι που έχει φαβορί τη Ζενίτ. Αρκεί φυσικά να έχει προκριθεί.

«Δεν περιμένουμε μια θαυματουργή μεταμόρφωση. Ελπίζουμε απλώς ότι ο νέος προπονητής θα είναι σε θέση να προσδώσει μια φρέσκια ματιά προκειμένου να βρει τις κατάλληλες κινήσεις στη διαχείριση της ομάδας και να ταρακουνήσει τους παίκτες», ανέφερε ο Αντρέι Βατούτιν.

Ο Πιστιόλης ήταν μέλος του τεχνικού τιμ της ρωσικής ομάδας που κατέκτησε δύο ευρωπαϊκά τρόπαια (2016, 2019) υπό τον Ιτούδη. Εκ των παικτών του τωρινού ρόστερ ο 45χρονος κόουτς είχε συνεργαστεί με τους Ιβάν Ούχοφ, Σεμέν Αντόνοφ και Νικίτα Κουρμπάνοφ.

Αποχώρησε τον Μάρτιο του 2022 αποδεχόμενος την πρόταση της Γαλατάσαραϊ για να αρχίσει την καριέρα του ως πρώτος προπονητής. Διατήρησε τη θέση του για 14 μήνες, καθώς τον Μάιο του 2023 οι δρόμοι του με την τουρκική ομάδα χώρισαν.