Η άγρια δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων χτύπησε, με τεράστια καθυστέρηση, καμπανάκι στην ΕΛ.ΑΣ ότι πολλά πρέπει να αλλάξουν στο πρωτόκολλό της και στον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα περιστατικά.

Ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, εξασφάλισε αποκλειστικά για το MEGA υπηρεσιακό έγγραφο αναφορικά με το τι θα καλούνται από εδώ και πέρα να κάνουν οι αστυνομικοί μετά από καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας.

Το έγγραφο συντάχθηκε σήμερα, Πέμπτη 11 Απριλίου, από την ηγεσία της Αστυνομίας και σε αυτό ζητείται σε κάθε περίπτωση ποινικής δίωξης, σχετικής εμπλοκής ατόμου σε περίπτωση ενδοοικογενειακής βίας να ανακαλείται η άδειά του και να αφαιρείται άμεσα το όπλο του.

Μάλιστα, στο έγγραφο αναφέρεται ρητά ότι πρέπει να αφαιρείται άμεσα το όπλο από τον φερόμενο δράστη ανεξάρτητα από το είδος της άδειας με την οποία το κατείχε, δηλαδή αν είναι για σκοποβολή ή για κυνήγι, είτε αυτή έχει λήξει, είτε είναι σε ισχύ.

Σε κατάσταση αμοκ ο δράστης

Στο Τζάνειο νοσοκομείο νοσηλεύεται ο 39χρονος δολοφόνος της 28χρονης Κυριακής, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε. Ο δράστης φαίνεται ότι έχει αλλάξει συμπεριφορά και προσπαθεί να μεταφερθεί στην ψυχιατρική κλινική των φυλακών.

Χαρακτηριστικά είναι όσα ανέφερε στο MEGA ο Μιχάλης Γιαννάκος. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ ο 39χρονος δείχνει ιδιαίτερα ανήσυχος και σπάει πράγματα στο δωμάτιό του. Την ίδια ώρα οι γιατροί επιμένουν πως είναι καλά στην υγεία του.

«Είναι θλιβερό να ασχολείται όλο το κράτος επί 10 μέρες με ένα σκληρό δολοφόνο που έπρεπε να είναι στη φυλακή», είπε αρχικά. Στη συνέχεια ανέφερε: «Ενώ είναι καλά στην υγεία του, δείχνει ιδιαίτερα ανήσυχος. Πετάει τους ορούς. Τον έχουν καθηλώσει με ιμάντες, όπως επιβάλει το πρωτόκολλο. Ταυτόχρονα προσπαθεί να αποδείξει ότι έχει ψυχιατρικά προβλήματα».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κος Γιαννάκος, ο 39χρονος με αυτή τη συμπεριφορά θέλει να καταλήξει σε ψυχιατρικό νοσοκομείο με ψυχιατρική γνωμάτευση, ενώ ήδη οι πρώτες γνωματεύσεις των ψυχιάτρων, οι οποίοι τον εξέτασαν μετά τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής, κάνουν λόγο για ένα χειριστικό άτομο.

Κοκαΐνη έκανε ο 39χρονος πριν σκοτώσει την Κυριακή

Η τοξικολογική εξέταση στον 39χρονο, που σκότωσε την Κυριακή έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, φέρνει στο φως νέα στοιχεία για την γυναικοκτονία.

Η εξέταση που έγινε στις 2 Απριλίου, λίγες ώρες μετά το έγκλημα, έδειξε ότι, εκτός από χάπια και αλκοόλ, ο 39χρονος είχε κάνει χρήση κοκαΐνης αλλά και άλλων ναρκωτικών ουσιών. «Κατανάλωσα κρασί και ουσίες», είπε στην απολογία του ο δολοφόνος της Κυριακής, χωρίς όμως να αποκαλύψει ποιες ειναι αυτές οι ουσίες.

Ειδικοί εξηγούν ότι -παρά το κοκτέιλ των ουσιών- ήταν απόλυτα λειτουργικός και γνώριζε ακριβώς τι έκανε. «Οι χρήστες, οι οποίοι κάνουν χρόνια κατανάλωση τέτοιων ουσιών, ειναι καθαρά λειτουργικοί. Δεν επηρεάζεται η απόφαση και η κρίση τους από την επίδραση των ουσιών αυτών» λέει ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

Η τοξικολογική εξέταση έδειξε ότι ο 39χρονος:

  • Βρέθηκε θετικός σε: Αμφεταμίνες, κανναβινοειδή, κοκαΐνη, οπιούχα και Βαρβιτουρικά
  • Στις δε Βενζοδιαζεπίνες που αντιστοιχούν σε αγχολυτικά – ηρεμιστικά χάπια, η συγκέντρωση που εντοπίστηκε ήταν εξαιρετικά υψηλή
  • Την επόμενη ημέρα, στις 3 Απριλίου, η τοξικολογική εξέταση τον βγάζει αρνητικό στα ναρκωτικά και η τιμή στις βενζοδιαζεπίνες πέφτει

Η οικογένεια του κοριτσιού κάνει λογο για προμελετημένο έγκλημα.