Ηταν 22 Μαρτίου όταν η Κέιτ Μίντλετον αναγκάστηκε να παρουσιαστεί δημόσια και να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την κατάσταση της υγείας της. Οι θεωρίες συνομωσίας ήταν πιο έντονες από ποτέ και η ίδια με ένα βίντεο αποκάλυψε πως έχει αποσυρθεί από τη δημοσιότητα εξαιτίας της δικής της μάχης με τον καρκίνο.

Έκτοτε το παλάτι (δηλαδή η Kate και ο William) δεν έχουν δώσει περαιτέρω εξηγήσεις, ούτε και έχουν πραγματοποιήσει κάποια δημοσία εμφάνιση. Εχθές όμως, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ «έσπασε την σιωπή του» και προχώρησε στην πρώτη του προσωπική ανάρτηση στα social media, μετά την ανακοίνωση της Kate.

Τόσο στο Χ (παλιό twitter) όσο και στον επίσημο λογαριασμό τους στο Instagram, ο Πρίγκιπας θέλησε να σχολιάσει την «εθνική απόσυρση» της Rachel Daly, η οποία είναι διάσημη ποδοσφαιρίστρια της Εθνικής Βρετανικής ομάδας.

«Σε ευχαριστούμε για τις πολλές αξέχαστες εμφανίσεις σου με τις @Lionesses», έγραψε ο William. «Πολλά περισσότερα γκολ για την Villa τώρα», συμπλήρωσε αναφερόμενος στα πλάνα της Daly να συνεχίσει να παίζει στο club της Aston Villa.

Με αυτόν τον τρόπο ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου θέλησε να αποδώσει φόρο τιμής σε μια πολύ σημαντική αθλήτρια της Αγγλίας, και όχι μόνο. Υπέγραψε μάλιστα την ανάρτηση και με το W (Welsh) για να τονίσει πως η ανάρτηση είναι προσωπική από τον ίδιο. Είναι άλλωστε και Πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Αγγλίας (FA) από το 2006 και ένθερμος οπαδός της Άστον Βίλα. Όπως αναφέρουν και τα ξένα δημοσιεύματα, ο ο 41χρονος πρίγκιπας παρακολουθεί συχνά αγώνες ποδοσφαίρου και τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας.

Πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο William
Σύμφωνα με το People, το βασιλικό ζεύγος και τα παιδιά τους περνούν ποιοτικό χρόνο μαζί για τις Πασχαλινές διακοπές στην εξοχική κατοικία Άνμερ Χολ. Μάλιστα οι διακοπές με τα παιδιά τους θα κρατήσουν μέχρι και τις 17 Απριλίου, αφού όλα τα σχολεία είναι κλειστά μέχρι και τότε.

Πριν την ανακοίνωση της Kate, o William συνέχιζε κανονικά τα βασιλικά του καθήκοντα και τις εμφανίσεις του, ωστόσο πλέον και ο ίδιος έχει επιλέξει να σταθεί δίπλα στην Kate. Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα επιστρέψει στα βασιλικά καθήκοντα μετά τις 17 Απριλίου καθώς επιθυμεί να βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειά του για όσο διάστημα τα παιδιά του βρίσκονται στο σπίτι.

Και ενώ πολλοί περίμεναν και κάποια επίσημη εμφάνιση της Kate στο Καθολικό Πάσχα στις 31 Μαρτίου, κάτι τέτοιο δεν συνέβη και κανείς δεν γνωρίζει μέχρι τώρα επίσημα, πότε η πριγκίπισσα της Ουαλίας θα είναι σε θέση να συνεχίσει τα βασιλικά της καθήκοντα.

Πηγή: Grace