Την προσπάθειά της λύσει το κουβάρι της «Σύμπραξης Εκδίκησης» προσπαθεί η αντιτρομοκρατική. Αυτή τη στιγμή έχει στα χέρια της δέκα άτομα και αναλύει τα δεδομένα που έχουν προκύψει από το υλικό που βρέθηκε στα σπίτια.

Εκεί οι αστυνομικοί μεταξύ άλλων κατάσχεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα τα οποία τους έχουν προσφέρει αρκετά στοιχεία για να βρουν την άκρη του νήματος. Ήδη πάντως έχουν καταφέρει να σχηματίσουν μια ξεκάθαρη εικόνα για την οργάνωση και τη δράση της.

Η δομή της τρομοκρατικής οργάνωσης

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει στα χέρια της η αντιτρομοκρατική η οργάνωση είχε διακριτούς ρόλους. Ως ο απόλυτος ηγέτης της θεωρείται ο 36χρονος ο οποίος κρατείται στις φυλακές και είναι γνωστό μέλος του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Κατά το παρελθόν είχε πραγματοποιήσει ληστείες σε τράπεζες ανάμεσα στις οποίες και αυτή στα Πετράλωνα. Αυτός φέρεται να είχε την απόλυτη καθοδήγηση των χτυπημάτων, παρά το γεγονός ότι ήταν μέσα στη φυλακή.

Στενοί του συνεργάτες θεωρούνται άλλα τρία άτομα που βρίσκονταν στις φυλακές Δομοκού, Γρεβενών και Λάρισας. Αυτοί ήταν που μιλούσαν με τα μέλη που ήταν εκτός σωφρονιστικών ιδρυμάτων για να οργανώσουν τα χτυπήματα.

Έτσι, είχαν στρατολογήσει τα τέσσερα άτομα. Ανάμεσά τους το ζευγάρι από το Παλαιό Ψυχικό που έβαλε την βόμβα στην τράπεζα στα Πετράλωνα καθώς και ένα ακόμη άτομο. Αυτός είχε τον ρόλο του «αποθηκάριου» του οπλισμού σε διαμέρισμα στο Γαλάτσι.

Αυτή η τετράδα κατάφερε να έρθει σε επαφή με τους δύο στρατιωτικούς οι οποίοι κατασκεύαζαν τις βόμβες και προμήθευαν τους τρομοκράτες με εκρηκτικές ύλες.

Η «ταρίφα» για τις βόμβες και η συνθηματολογία

Εκείνος που φέρεται να έδινε τις εντολές για τα χτυπήματα ήταν ο 36χρονος και στη συνέχεια οι άλλοι τρεις μετέφεραν το μήνυμα στην ομάδα που ήταν εκτός φυλακών. Οι τρομοκράτες μάλιστα χρησιμοποιούσαν συνθηματικά όταν επρόκειτο να τοποθετήσουν μία βόμβα ή να πραγματοποιήσουν μία επίθεση.

Συγκεκριμένα έλεγαν «πάμε για βαψίματα» όταν επρόκειτο να βάλουν εκρηκτικό μηχανισμό. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι δύο στρατιωτικοί είχαν στάνταρ κοστολόγηση για την κατασκευή των βομβών.

Η «ταρίφα» για την κατασκευή του εκάστοτε εκρηκτικού μηχανισμού ήταν 5.000 ευρώ.

Οι υποθέσεις που εμπλέκονται και η πιθανή εμπλοκή τους με δύο ακόμα

Έχουν επιβεβαιωθεί οι εκρηκτικοί μηχανισμοί στο Εφετείο, στα Πετράλωνα και η χειροβομβίδα στο αυτοκίνητο του σωφρονιστικού υπαλλήλου. Την ίδια ώρα οι Αρχές διερευνούν μήπως υπάρχει διασύνδεση με την περίπτωση της βόμβας που τοποθετήθηκε στον χώρο των ΜΑΤ και δεν εξερράγη στο Γουδί αλλά και στο υπουργείο Εργασίας.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται ένα ζευγάρι, οι οποίοι ήταν εκείνοι που με μηχανή, τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στην τράπεζα στα Πετράλωνα.

Ο ένας εκ των πυροτεχνουργών που συνελήφθησαν υπηρετούσε στο Πεντάγωνο και αεροπόρος στην Τανάγρα, και είχε πρόσβαση σε εκρηκτικές ύλες.