Στην ενεργό πολιτική επιστρέφει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Μετά τη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση, ανακοινώθηκε πως θα αναλάβει επικεφαλής πολιτικού σχεδιασμού της ΚΟ.

Με ανάρτησή του στο X ο Αλέξης Χαρίτσης καλωσόρισε τον κ. Σακελλαρίδη στη Νέα Αριστερά γράφοντας «Γαβριήλ, καλωσόρισες!».

Ο κ. Σακελλαρίδης μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε: «Νιώθω ότι επιστρέφω στο πολιτικό μου σπίτι. Θεωρώ ότι είναι χρέος μου να το πράξω τώρα, σε μία περίοδο που ο χώρος, περνάει μία περίοδο κρίσης. Από αυτή τη θέση θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να απευθύνω ένα κάλεσμα σε όλους τους ανθρώπους, που νιώθουν απογοήτευση από την πολιτική, που έχουν απομακρυνθεί από την πολιτική, να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας. Ακόμα και όσοι νιώθουν ανησυχία απέναντι στην κυριαρχία της κυβέρνησης ή όσοι νιώθουν απογοήτευση από την απαξίωση της Αριστεράς».

Από την πλευρά του ο κ. Χαρίτσης δήλωσε ότι «με μεγάλη χαρά καλωσορίζω τον αγαπητό φίλο και σύντροφο Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Είμαστε εδώ για να ανταποκριθούμε στη μεγάλη ευθύνη που έχει η Νέα Αριστερά να αποτελέσει μια αξιόπιστη διέξοδο που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Είναι η ώρα της συνένωσης δυνάμεων, τώρα είναι η ώρα της ενεργούς συμμετοχής. Όπως συμφωνήσαμε ο Γαβριήλ μπαίνει στην πρώτη γραμμή και αναλαμβάνει τον κρίσιμο ρόλο του υπεύθυνου πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς. Γαβριήλ, καλως ήρθες!».

Για την υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές, ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε ότι «νομίζω ότι αυτά θα έχουμε πολύ χρόνο, για να τα δούμε». Για το ίδιο θέμα ο Χαρίτσης είπε «κάθε πράγμα στον καιρό του».

Ο κ. Σακελλαρίδης έφτασε στη Βουλή λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα της Τετάρτης, με τον κ. Χαρίτση να τον αναμένει στην είσοδο των γραφείων του κόμματος. Η συνάντησή τους κράτησε περίπου 45 λεπτά.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Σακελλαρίδης είχε αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική το 2015, όταν ήταν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.