Το κυριακάτικο βράδυ του Τζο και της Τζιλ Μπάιντεν στο Ντέλαγουερ σημαδεύτηκε από το ατύχημα που συνέβη λίγο μετά το πέρας του δείπνου.

Το προεδρικό ζεύγος είχε μεταβεί στα κεντρικά γραφεία της προεκλογικής εκστρατείας του και λίγο πριν από την αναχώρησή του, δέκα λεπτά μετά τις 20:00, ολόκληρη η ασφάλειά του τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού.

Σε θέση μάχης οι πράκτορες

Είχε προηγηθεί ο «εμβολισμός» ενός εκ των οχημάτων της σταθμευμένης αυτοκινητοπομπής από ένα γκρι ΙΧ που τάραξε και κινητοποίησε τους πάντες. Άμεσα οι άνθρωποι ασφαλείας και αστυνομικοί των μυστικών υπηρεσιών περικύκλωσαν το «ύποπτο» αυτοκίνητο και με παρατεταμένα τα όπλα ακινητοποίησαν τον οδηγό προκειμένου να διαπιστώσουν τι είχε συμβεί.

Φοβήθηκαν, προφανέστατα, ότι υπήρχε περίπτωση η επίθεση να ήταν προσχεδιασμένη, οπότε όφειλαν να αποτρέψουν οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τον πρόεδρο και τη σύζυγό του. Ο Τζο Μπάιντεν δεν είχε επιβιβαστεί ακόμη στη θωρακισμένη λιμουζίνα του, αλλά περπατούσε προς το σημείο, σε αντίθεση με τη Τζιλ που τον περίμενε ήδη εντός αυτής.

Είχε μπει σε λάθος δρόμο

Εκ των υστέρων διαπιστώθηκε πως ο οδηγός μπήκε από λανθασμένο υπολογισμό στον κλειστό δρόμο και δεν είχε πρόθεση να τρακάρει κάποιο από τα αυτοκίνητα της προεδρικής συνοδείας. Αντιθέτως μάλιστα έδειξε τρομαγμένος τόσο από τη σύγκρουση όσο και από το γεγονός πως είδε αρκετούς πράκτορες να τον πλησιάζουν με τα χέρια στα όπλα όντες έτοιμοι να επέμβουν εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Πιθανόν μάλιστα το ολισθηρό οδόστρωμα, ως αποτέλεσμα της ισχυρής βροχόπτωσης, να μην ευνόησε το φρενάρισμα της τελευταίας στιγμής.

Αφού διαπιστώθηκε πως δεν συντρέχει κάποιος σοβαρός λόγος ανησυχίας και όλοι ήταν ασφαλείς, η αυτοκινητοπομπή του προέδρου αναχώρησε από το σημείο.

Η αστυνομία του Γουίλμινγκτον ενημέρωσε ότι δεν υπήρξε τραυματισμός από το τρακάρισμα, μονάχα υλικές ζημιές στα οχήματα.