Οι ποδοσφαιρικοί αγώνες του Κυπέλλου δεν πρόκειται να εξαιρεθούν από τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση με στόχο την πάταξη της οπαδικής βίας στα γήπεδα.

Οι απορίες που «γεννήθηκαν» απαντήθηκαν με μια εκ των υστέρων διευκρίνιση βάσει της οποίας «το μέτρο της απαγόρευσης διάθεσης εισιτηρίων και της παρουσίας θεατών έως και τις 12 Φεβρουαρίου 2024, όπως προβλέπεται και στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ισχύει και στους αγώνες ποδοσφαίρου του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς και φιλικών αγώνων, εφόσον η γηπεδούχος ομάδα συμμετέχει στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών (Super League 1) περιόδου 2023-2024».

Άρα οι αγώνες για τη φάση των 16 μεταξύ Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού και ΑΕΚ – Άρη, που είναι προγραμματισμένοι μέσα στον Ιανουάριο του 2024, θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών. Όπως και τα δεύτερα εντός έδρας ματς σε άλλα ζευγάρια ομάδων της Super League.

Τι ισχύει με τα διαρκείας, γιατί εξαιρέθηκαν το μπάσκετ και τα άλλα αθλήματα

Ο Παύλος Μαρινάκης ρωτήθηκε για όσους έχουν πληρώσει εισιτήριο διαρκείας και εξαιτίας του μέτρου θα χάσουν αναγκαστικά τα χρήματά τους. Απάντησε πως καταλαβαίνει ακόμη και την οργή κάποιων, αλλά επισήμανε πως ο αποκλεισμός τους αυτός θα είναι «η δική τους συνεισφορά, η δική τους θυσία για να λύσουμε επιτέλους ένα διαχρονικό και τεράστιο πρόβλημα που αρχίζει από το ποδόσφαιρο κι επεκτείνεται σε όλες τις γειτονιές».

Άλλωστε, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, στόχος των μέτρων είναι να σφραγιστεί πως όταν επιστρέψουν άπαντες στα γήπεδα θα τηρείται ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο το οποίο θα εγγυάται την ασφάλειά τους. «Ποιος μας λέει ότι δεν μπορούν να παρεισφρήσουν σε άλλες θύρες εγκληματικά στοιχεία;» αναρωτήθηκε ρητορικά.

Επίσης ο κ. Μαρινάκης εξήγησε ότι τα μέτρα αφορούν το ποδόσφαιρο διότι ό,τι συνέβη στον Ρέντη «δεν είναι πρόβλημα του βόλεϊ» και πως «στο μπάσκετ έχει αξιολογηθεί ότι μπορούν να γίνουν αγώνες με εγγυημένη την ασφάλεια των φιλάθλων».