Παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα το όνομα αλλά και το λογότυπο της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που σχημάτισαν οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν πρόσφατα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το όνομα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι «Νέα Αριστερά» και πρόεδρος της αναλαμβάνει ο Αλέξης Χαρίτσης.

Χαρίτσης: Η Νέα Αριστερά θα συγκρουστεί με τον πυρήνα των ιδεών της δεξιάς

Στόχος μας είναι «να σταθούμε αντάξιοι της προσδοκίας χιλιάδων πολιτικών που αγκαλιάζουν το όραμα για μια αριστερά της εποχής μας» ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος, ο Αλέξης Χαρίτσης, λέγοντας επίσης πως «η νέα Κ.Ο αποτελείται από άνδρες και γυναίκες που έχουν μια ξεχωριστή διαδρομή.

Μιλώντας για την κυβερνητική περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Χαρίτσης επισήμανε πως «δοκιμαστήκαμε. Δεν πρόκειται να απαρνηθούμε αυτό το οποίο υπήρξαμε. Θα είμαστε πάντα περήφανοι επειδή πετύχαμε την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια” όπως και για τις «τομές στην εργατική και κοινωνική πολιτική» και «για την Συμφωνία των Πρεσπών». Είπε πάντως πως παράλληλα «σήμερα στεκόμαστε και αυτοκριτικά απέναντι σε αυτά που ανεχθήκαμε και πλήγωσαν το αξιακό μας σύστημα».

Ποιοι συμμετέχουν

Υπενθυμίζεται ότι στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα που θα έχει πρόεδρο τον Αλέξη Χαρίτση, θα μετέχουν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νάσος Ηλιόπουλος που θα μοιραστούν τους ρόλους των δύο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, όπως και οι βουλευτές Έφη Αχτσιόγλου, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Θεοπίστη Πέρκα, Φερχάτ Οζκιούρ, Ζεϊμπέκ Χουσεϊν, Θεανώ Φωτίου, Σία Αναγνωστοπούλου, Μερόπη Τζούφη.

Αχτσιόγλου: Σήμερα κάνουμε μία νέα αρχή

Στον χαιρετισμό της, η Εφη Αχτσιόγλου επισήμανε πως «σήμερα κάνουμε μια νέα αρχή για την αξιοπρέπεια μας, για τις ζωές μας».

Τόνισε πως αυτό γίνεται «για να υπάρχει μια οικολογική πρόταση για την επόμενη ημέρα σε αυτή τη χώρα», προσθέτοντας πως «η Κ.Ο που σήμερα ανακοινώνουμε με επικεφαλής έναν άνθρωπο που έχει την συγκρότηση, την εμπειρία αλλά πάνω από όλα το πολιτικό ήθος».

Τσακαλώτος: Είμαστε εδώ για να παράγουμε πολιτική

«Έχουμε θετική προσέγγιση στον παρελθόν μας» επισήμανε στην δική του ομιλία ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημειώνοντας πως «είμαστε εδώ για να παράγουμε πολιτική» και τονίζοντας την αναγκαιότητα για αντιπαράθεση με την κυβέρνηση της Ν.Δ.

Σημείωσε πως «δεν επιδιώκουμε καν να είμαστε στρατηγοί» αλλά «καλούμε τον κόσμο να οργανωθεί και να πάρει πρωτοβουλίες».

Τις προτεραιότητες του νέου πολιτικού σχήματος που δημιουργείται με απαρχή την κοινοβουλευτική ομάδα «Νέα Αριστερά» ανέπτυξε στην ομιλία του στο Σεράφειο ο Αλέξης Χαρίτσης. Ο πρόεδρος της νέας Κ.Ο. -σε μια εκδήλωση που συμμετείχαν πάνω από 100 άτομα- αποσαφήνισε πως το κοινοβουλευτικό σχήμα αποτελεί το πρώτο βήμα ενός πολιτικού εγχειρήματος ξεκαθαρίζοντας πως αυτό «θα διεκδικεί την διακυβέρνηση αφού είμαστε δύναμη κοινωνικής διεκδίκησης αλλά και δύναμη πολιτικής αλλαγής». Τονίζοντας πως η αντίληψη του νέου φορέα κινείται «μακριά από αρχηγισμούς».

Φωτογραφίες από την εκδήλωση: