Κατέθεσε σήμερα το πρωί (28/10) στο Αστυνομικό Τμήμα στο Βραχάτι Κορινθίας η 23χρονη μητέρα των δύο βρεφών, ηλικίας 2 μηνών και 20 ημερών, που πέθαναν στην Αχαΐα σε διάστημα 1,5 χρόνου όπως είπε η δικηγόρος της, Βούλα Δημητριάδου μιλώντας στο pelop.gr.

Η 23χρονη μητέρα αναφέρθηκε στην συμπτωματολογία που παρουσίασε το βρέφος πριν φύγει από τη ζωή. Υπενθυμίζεται πως το βρέφος είχε νοσηλευτεί για έναν περίπου μήνα στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, αφού προηγουμένως είχε εισαχθεί στο Καραμανδάνειο και τελικά είχε αποφασιστεί η μεταφορά του στο νοσοκομείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την συμπτωματολογία που περιέγραψε η μητέρα, το βρέφος παρουσίαζε σπασμούς παρεμφερείς με αυτούς ενός επιληπτικού ατόμου. Μάλιστα, όπως επισημαίνει η κ. Δημητριάδου είναι σημαντικό το ότι νοσηλευόταν σε δίκλινο δωμάτιο, μαζί με ένα ακόμα βρέφος. Μία τέτοια κρίση σπασμών παρουσιάστηκε και πριν τον θάνατο του άτυχου βρέφους με τους γιατρούς να προτρέχουν να το βοηθήσουν. Όπως επεσήμανε η κ. Δημητριάδου, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται και θα ζητηθεί να καταθέσουν για την υπόθεση και οι γιατροί που χειρίστηκαν το περιστατικό.

Θα οριστούν δύο παιδίατροι

Η ίδια μάλιστα θέλησε να βάλει και ένα τέλος στα όσα ακούστηκαν περί πιθανής εισρόφησης ως αιτίας θανάτου του βρέφους. Όπως επεσήμανε ακούγοντας μέσα από γνωστή εκπομπή ότι αναφέρθηκε πως ο θάνατος του 20 ημερών βρέφους μπορεί να οφείλεται σε εισρόφηση απευθύνθηκε σε παιδιάτρους, οι οποίοι την ενημέρωσαν πως αν κάτι τέτοιο φανεί κατά τη διάρκεια της εξέτασης στους ιστούς, είναι υποχρεωτικό να καταγραφεί και να γίνει αναφορά στο πόρισμα. «Τέτοια αναφορά δεν υπάρχει» επεσήμανε η κ.Δημητριάδου στο pelop.gr.

Συνεχίζοντας η δικηγόρος προανήγγειλε εξελίξεις στην υπόθεση από την ερχόμενη εβδομάδα. Όπως είπε θα απευθυνθεί στην κ. Αθανασοπούλου, υπεύθυνη εισαγγελέα για την έρευνα που διεξάγεται, ώστε να διοριστούν δύο παιδίατροι. Αυτοί θα ορίσουν τις πιθανές αιτίες και την συμπτωματολογία της ασθένειας που διαπίστωσε ο παθολογοανατόμος και το αν μπορεί τα συμπτώματά να είναι εμφανή ή όχι. Και αυτό γιατί όπως τόνισε η κ. Δημητριάδου τα συμπτώματα της διάμεσης πνευμονίτιδας παιδικής ηλικίας μπορεί να μην είναι εμφανή.