Κατέρρευσε χθες Κυριακή 1/10 η οροφή μίας εκκλησίας, την ώρα της λειτουργίας, στη Σιουδάδ Μαδέρο, στην πολιτεία Ταμαουλίπας στο Μεξικό, παρασύροντας στον θάνατο τουλάχιστον 9 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 40.

Εκπρόσωπος της πολιτειακής κυβέρνησης για θέματα ασφαλείας έκανε λόγο μέσω Twitter για «εννιά νεκρούς και 40 τραυματίες», υπογραμμίζοντας ότι ο απολογισμός ενδέχεται να γίνει βαρύτερος κατά τη διάρκεια της νύχτας. Νωρίτερα, έκανε λόγο για επτά νεκρούς.

Ανάμεσα στα θύματα είναι και ένα παιδί, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Reforma η οποία επικαλέστηκε τον Αντριάν Οσεγκέρα, τον δήμαρχο της Μαδέρο, στις μεξικανικές ακτές στον Κόλπο, κοντά στο λιμάνι Ταμπίκο. Μέσα στην εκκλησία την ώρα της βάπτισης βρίσκονταν 80 άνθρωποι.

Σύμφωνα με μεξικανικά ΜΜΕ τουλάχιστον 30 άνθρωποι παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια της εκκλησίας της ενορίας Σάντα Κρους. Βίντεο που μεταφορτώθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τη στιγμή της κατάρρευσης της οροφής του ναού, με ένα γκρι σύννεφο σκόνης να υψώνεται και τους κίτρινους εξωτερικούς τοίχους της εκκλησίας να πέφτουν με τη σειρά τους.

Το δυστύχημα έγινε στις 14:18 (τοπική ώρα), όταν, πιθανόν εξαιτίας κατασκευαστικής αστοχίας, η οροφή κατέρρευσε, σύμφωνα με τις Αρχές.

«Ζούμε πολύ δύσκολη στιγμή (…) η οροφή εκκλησίας κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του εορτασμού των Ευχαριστιών», ανέφερε ο Χοσέ Αρμάντο Άλβαρες, ο επίσκοπος της Ταμπίκο, στο ποίμνιο του οποίου υπάγεται η εκκλησία, σε βίντεο που μεταφόρτωσε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση απομάκρυνσης των ανθρώπων που βρίσκονται ακόμα κάτω από τα συντρίμμια, ενώ ακόμα παραμένει άγνωστος ο αριθμός τους.

Εικόνες που κατέγραψε η τηλεοπτική υπηρεσία της εφημερίδας Milenio εικονίζουν δεκάδες ανθρώπους καθώς προσπαθούν να στηρίξουν μέρος της εκκλησίας που κατέρρευσε χρησιμοποιώντας στύλους, ενώ άλλοι προσπαθούν να ανοίξουν δρόμο στα συντρίμμια για να βρουν επιζώντες.