Στις 27 Σεπτεμβρίου η Σιμόνα Χάλεπ θα συμπληρώσει 32 χρόνια ζωής. Ήδη για το τένις η άλλοτε κορυφαία παίκτρια του κόσμου θεωρείται μεγάλη. Δεδομένης δε της ποινής αποκλεισμού που της επιβλήθηκε για την επόμενη τετραετία με την αιτιολογία της χρήσης απαγορευμένης ουσίας, μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να επιστρέψει στα κορτ.

Βέβαια, η Χάλεπ είχε υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή την αθωότητά της και θα συνεχίσει να κυνηγά την ανατροπή της απόφασης. «Τώρα αρχίζει ο πιο δύσκολος αγώνας της ζωής μου: μία μάχη για την αλήθεια. Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου η ιδέα να παραβιάσω τους κανόνες δεν πέρασε ούτε μία φορά από το μυαλό μου», είχε αναφέρει σχετικά η Ρουμάνα τενίστρια επιμένοντας στους ισχυρισμούς της.

Εξακολουθεί δε η έμπειρη τενίστρια να δηλώνει πως όσα της προσάπτουν οι Αρχές δεν ευσταθούν.

Η ουσία και η πορεία

Στο δείγμα της Χάλεπ τον Οκτώβριο του 2022 είχε ανιχνευθεί η ουσία ροξαδουστάτη. Εφόσον δεν βρει τον τρόπο να δικαιωθεί, θα αναγκαστεί να μείνει εκτός αγώνων μέχρι και τον Οκτώβριο του 2026. Μετά από τέτοια αποχή και στα 35 της θα είναι δύσκολο να επιστρέψει στο top επίπεδο.

Είναι, πάντως, αθλήτρια που στο ενεργητικό της έχει δύο τίτλους σε τουρνουά grand slam (Roland Garros, Wimbledon) και συνολικά 24 στην καριέρα της.

Τα χρηματικά έπαθλα που έχει κερδίσει ξεπερνούν τα 40 εκατομμύρια δολάρια με συνολικό ρεκόρ που υπερβαίνει το 70% επιτυχίας (579-238).

Μάλιστα τον Οκτώβριο του 2017 είχε αναρριχηθεί στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Ούσα εκτός δράσης για έντεκα μήνες βρίσκεται πλέον εκτός επίσημου ranking.