Υπό έλεγχο τέθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί η φωτιά στη Χίο που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής μετά από τροχαίο ατύχημα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά στη Χίο βρίσκεται σε ύφεση, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο δύο ελικόπτερα εξακολουθούν να κάνουν ρίψεις νερού από αέρος ενώ επεμβάσεις σε μικροεστίες μέσα στα καμένα επιχειρούν μέλη της πυροσβεστικής και εθελοντικές ομάδες.

Την ίδια ώρα συνελήφθη ο οδηγός που προκάλεσε το τροχαίο εξαιτίας του οποίου προέκυψε η φωτιά και ο οποίος διαπιστώθηκε μετά από αλκοτέστ πως βρισκόταν υπό την επήρρεια αλκοόλ.

Η φωτιά στη Χίο ξέσπασε χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα σε δασώδη περιοχή στην περιοχή Κατάβαση. Λίγο αργότερα με μήνυμα του 112 είχε δοθεί η εντολή για εκκένωση των χωριών Διευχά και Κατάβαση. Πεζοπόρο τμήμα με 9 πυροσβέστες αναχώρησε από τη Λέσβο λίγο πριν τις 1 τα ξημερώματα προκειμένου να ενισχύσει το έργο της κατάσβεσης.

Με το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς μπήκαν και τα εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.

Τα πεζοπόρα τμήματα  εισχώρησαν από το πρωί μέσω των αντιπυρικών ζωνών στο δάσος για να ανακόψουν την καταστοφική πορεία της φωτιάς που κινήθηκε νότια και ανατολικά από το σημείο που ξέσπασε,  ενώ πεζοπόρα τμήματα αναπτύχθηκαν και στην περιοχή πάνω από το χωριό Διευχά.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε από αυτοκίνητο. Ο οδηγός του οχήματος που εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τοιχίο, με αποτέλεσμα να προκληθεί η πυρκαγιά, μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματίας στο Γενικό Νοσοκομείου Χίου, όπου διενεργήθηκε έλεγχος μέθης με θετικό αποτέλεσμα (0,42% σε αμφότερες τις μετρήσεις).

Δύο δικογραφίες σε βάρος του μεθυσμένου οδηγού

Κατόπιν επικοινωνίας με κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου, δόθηκε εντολή για σχηματισμό 2 δικογραφιών: Μια δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Καρδαμύλων για το τροχαίο ατύχημα και μια δικογραφία από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου για εμπρησμό από αμέλεια με κατηγορούμενο τον οδηγό του οχήματος.

Δόθηκε επίσης εντολή να συλληφθεί ο οδηγός και να κρατηθεί, ώστε να οδηγηθεί αύριο, Τρίτη, ενώπιον του Εισαγγελέα.