Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει τεθεί η γέφυρα της Κριμαίας, από τις ρωσικές αρχές, με αποτέλεσμα να έχει διακοπή η κυκλοφορία. Σημειώνεται ότι η γέφυρα της Κριμαίας συνδέει την χερσόνησο με την ρωσική περιφέρεια Κρασνοντάρ. Η εντολή για «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» δόθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (17/7) από τον κυβερνήτη της Κριμαίας -διορισμένο από την ρωσική Ομοσπονδία– Σεργκέι Αξιόνοφ, μέσω telegram.

Παύση κυκλοφορίας

Ο Σεργκέι Αξιόνοφ, δεν έδωσε καμία περαιτέρω επεξήγηση γιατί η γέφυρα της Κριμαίας, τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το μήνυμα του κυβερνήτη αναφέρει συγκεκριμένα:

«Η κυκλοφορία διακόπηκε στη γέφυρα της Κριμαίας: υπάρχει έκτακτη ανάγκη στην περιοχή της 145ης υποστήριξης από την περιφέρεια του Κρασνοντάρ. Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες εργάζονται.

»Μίλησα με τον υπουργό Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βιτάλι Γκεναντίεβιτς Σαβέλγεφ. Λαμβάνονται μέτρα για την αποκατάσταση της κατάστασης. Διατηρούμε επαφή με συναδέλφους από την περιοχή του Κρασνοντάρ».

«Παραμείνετε ψύχραιμοι»

Ο ίδιος τόνισε πως ο αναπληρωτής πρόεδρος του συμβουλίου υπουργών της Δημοκρατίας της Κριμαίας Ιγκόρ Μιχαϊλιτσένκο αναχώρησε για το σημείο.

Ο Αξιόνοφ ζήτησε από τους κατοίκους να παραμείνουν ψύχραιμοι και να εμπιστεύονται μόνο επαληθευμένες πηγές πληροφοριών.

Το πρακτορείο ειδήσεων RBC-Ukraine έκανε λόγο για «εκρήξεις» και για τουλάχιστον δύο νεκρούς στη γέφυρα. Αλλα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν κατάρρευση τμήματος της γέφυρας.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ρωσική ιστοσελίδα Ria Novosti, επικαλούμενη την υπηρεσία Yandex.Maps, κυκλοφοριακή συμφόρηση πολλών χιλιομέτρων έχει σχηματιστεί στον αυτοκινητόδρομο A-290 στην περιοχή Taman, στην είσοδο της γέφυρας.

Δύσκολη είναι και η κυκλοφορία προς την αντίθετη κατεύθυνση, από τη γέφυρα προς το Temryuk. Στην περιοχή Κερτς η κυκλοφορία είναι ελεύθερη, προσθέτει η Ria Novosti.