Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU) και η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Σουηδίας (SVT) ανακοίνωσαν πως ο 68ος ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού Eurovision θα πραγματοποιηθεί στο Μάλμε της Σουηδίας, από τις 7 έως τις 11 Μαΐου.

Η Σουηδία ως νικήτρια του φετινού διαγωνισμού, ανέλαβε τη διοργάνωση του επόμενου ευρωπαϊκού διαγωνισμού, αφού η Loreen με το κομμάτι «Tattoo» κατέκτησε την 1η θέση στη Eurovision 2023, που έγινε τον περασμένο Μάιο στο Λίβερπουλ εκ μέρους της Ουκρανίας.

Υποψηφιότητα για τη διοργάνωση της Eurovision 2024 είχαν υποβάλει και άλλες τρεις σουηδικές πόλεις: η Στοκχόλμη, το Γκέτεμποργκ και το Έρνχουελντσβικ. Ωστόσο, επικράτησε το Μάλμε, το οποίο έχει διοργανώσει τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού άλλες δύο φορές: το 1992 και το 2013.

Υπενθυμίζεται πως, όπως κάθε άλλη χρονιά, στον τελικό της Eurovision 2024 που θα γίνει στις 11 Μαΐου 2024, έχουν προκριθεί ήδη οι πέντε χώρες με τη μεγαλύτερη οικονομική συνεισφορά στην EBU (Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία), καθώς και η Σουηδία ως οικοδέσποινα.

Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιπες συμμετέχουσες χώρες θα κληθούν να διαγωνιστούν στους ημιτελικούς, με τον πρώτο να λαμβάνει χώρα στις 7 Μαΐου 2024 και τον δεύτερο στις 9 Μαΐου 2024.