Ελεύθερη με βραχιολάκι θα αφεθεί η Εύα Καϊλή, η οποία παρέμεινε τέσσερις και πλέον μήνες στη φυλακή για τη συμμετοχή της στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate, όπως αναφέρει το Politico και επιβεβαιώνει σε δηλώσεις του στο Euronews ο δικηγόρος της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή, Σβεν Μαρί.

«Δεν θα δώσω περισσότερα σχόλια, πέρα από το γεγονός ότι πρόκειται για μια λογική απόφαση που άργησε πάρα πολύ να ληφθεί», ανέφερε ο δικηγόρος της σε μια σύντομη δήλωση.

Σε κατ’ οίκον περιορισμό η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η Καϊλή, θα τεθεί πλέον σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.  Η απόφαση προκάλεσε έκπληξη, καθώς ανακοινώθηκε μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη εμφάνισή της ενώπιον δικαστή το πρωί της Πέμπτης.

Η τελευταία κατηγορούμενη που παρέμενε στη φυλακή για το Qatargate

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχες αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο Qatargate. Συγκεκριμένα, ο σύντροφος της Εύας Καϊλη, Φραντσέσκο Τζόρτζι, έχει αποφυλακιστεί από τις 23 Φεβρουαρίου, ενώ στις 6 Απριλίου αποφυλακίστηκε και ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του σκανδάλου, Αντόνιο Παντσέρι. Χθες, 11 Απρίλίου, ήρθε και η σειρά του επίσης κατηγορούμενου για συμμετοχή στο σκάνδαλο Qatargate, Μαρκ Ταραμπέλα, να περάσει την έξοδο των φυλακών. Τέλος, ο Αντρέα Κοτσολίνο παραμένει σε κατ’ όικον περιορισμό στην Ιταλία, με το δικαστήριο της Νάπολι να αναβάλει και πάλι την απόφαση για την έκδοση του στο Βέλγιο.