«Έχω μιλήσει αρκετά με τον Βαλβέρδε. Βασικά τον έχω προειδοποιήσει. Εάν στο τέλος της σεζόν δεν έχει τουλάχιστον δέκα γκολ, τότε θα σκίσω τα πτυχία της προπονητικής μου», είχε δηλώσει στις αρχές του Σεπτέμβρη ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι.

Ο Ιταλός κόουτς δεν το έκανε για να πιέσει τον Βαλβέρδε. Δεν το έκανε για να του προσθέσει βάρος στα πόδια του. Ίσα, ίσα. Ο Don Carlo ξέρει καλύτερα από τον καθένα τις δυνατότητες που μπορεί να έχει ο Βαλβέρδε και ο κάθε Βαλβέρδε.

Και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα με την περίπτωση του Ουρουγουανού χαφ. Σχεδόν πέντε μήνες αργότερα, ο Φέντε Βαλβέρδε έβγαλε ολοκληρωτικά ασπροπρόσωπο τον Κάρλο Αντσελότι. Δεν θα μπορούσε να συμβεί και αλλιώς δηλαδή.

Ο Ιταλός κόουτς έχει την εμπειρία να κρίνει τους ποδοσφαιριστές του και να «απαιτεί» από αυτούς. Το στοίχημα και οι «απειλές» με τα πτυχία στον Βαλβέρδε, δεν έγιναν για να πιέσουν τον 24χρονο να σκοράρει τα 10+ γκολ.

Ο Αντσελότι είναι ο άνθρωπος που βλέπει τον Βαλβέρδε κάθε μέρα στις προπονήσεις. Είναι αυτός που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον τι μπορεί να προσφέρει ο Ουρουγουανός και γενικότερα όλοι του οι ποδοσφαιριστές.

Ο χαφ της Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να κερδίσει το στοίχημα με τον Αντσελότι. Στον χθεσινό τελικό της Βασίλισσας με την Αλ Χιλάλ για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ο Βαλβέρδε έφτασε τα 10+ γκολ στη σεζόν. Για την ακρίβεια, ο Ουρουγουανός σκόραρε δύο φορές και πλέον βρίσκεται στα 11 τέρματα.

Για να καταλάβει κανείς τη μεγάλη διαφορά, αξίζει να γνωρίζει ότι μέχρι και πριν από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν, ο Βαλβέρδε είχε σκοράρει συνολικά έξι φορές με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης!

Φυσικά, ο Βαλβέρδε δεν ξέχασε τον άνθρωπο που τον «έσπρωξε» σε αυτό το επίτευγμα. Αφού σκόραρε το 10ο του γκολ για φέτος, έτρεξε προς τον Αντσελότι και τον αγκάλιασε. Ο Ιταλός τον κοίταξε σαν ένας υπερήφανος πατέρας και τον έπιασε σφιχτά, δείχνοντας του τη χαρά του για το κατόρθωμα αυτό, καθώς ο ίδιος ήταν αυτός που τον «πίεσε» στο να πάρει περισσότερα μέτρα στο γήπεδο.

Ο Αντσελότι απέδειξε για άλλη μια φορά πόσο μεγάλος γνώστης του αθλήματος είναι. Όχι απλώς ως προπονητής, αλλά γενικότερα. Ο Βαλβέρδε από την άλλη έδειξε τις ικανότητες του και δεν φοβήθηκε να βάλει το στοίχημα με τον Ιταλό, αποδεικνύοντας με τη σειρά του ότι με δουλειά, πίστη και υπομονή, όλα γίνονται…