Σε περικοπές μεγάλου αριθμού θέσεων εργασίας έχουν προχωρήσει τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Meta, η Amazon, η Netflix και η Google, με τις εν λόγω θέσεις να υπολογίζονται σε 120.000 εντός του 2022. 

Οι απολύσεις έρχονται σε μια περίοδο επιβράδυνσης της ανάπτυξης, υψηλότερων επιτοκίων για την καταπολέμηση του πληθωρισμού και φόβων για πιθανή ύφεση εντός του 2023. Μήπως όμως οφείλονται σε έναν τελείως διαφορετικό λόγο;

Σύμφωνα με τον Jeffrey Pfeffer, καθηγητή στο Graduate School of Business του πανεπιστημίου Stanford, οι εν λόγω απολύσεις στον τομέα της τεχνολογίας αποτελούν μια μορφή μιμητισμού ή όπως την αναφέρει ο ίδιος «κοινωνικής μόλυνσης».

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος εξηγεί πως οι απολύσεις εξαπλώνονται ως μια συμπεριφορά την οποία μιμούνται αλόγιστα οι εταιρείες και την διαδίδουν η μία στην άλλη, επισημαίνοντας ότι όταν εταιρείες απολύουν προσωπικό, το πιο πιθανό είναι να ακολουθήσουν και άλλες. 

Επιπλέον, οι απολύσεις δεν λειτουργούν για τη βελτίωση της απόδοσης της εταιρείας, προσθέτει ο Pfeffer. Ακαδημαϊκές μελέτες έχουν δείξει ότι επανειλημμένα, οι μειώσεις στο χώρο εργασίας δεν βοηθούν στη μείωση του κόστους. Τα πακέτα απολύσεων κοστίζουν χρήματα, οι απολύσεις αυξάνουν τα ποσοστά ανεργίας και οι περικοπές μειώνουν το ηθικό και την παραγωγικότητα στο χώρο εργασίας καθώς οι εναπομείναντες εργαζόμενοι αναρωτιούνται: «Μήπως έρχεται η σειρά μου»;

Ποιος ξεκίνησε το trend – Είναι και αυτό ευθύνη του Μασκ;

Όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2022, με τον Έλον Μασκ να είναι και πάλι το κεντρικό πρόσωπο. Ο ισχυρός της Tesla, ανακοίνωσε λίγες μέρες πριν κλείσει το deal για την εξαγορά του Twitter ότι σκοπεύει να απολύσει περίπου το 75% του προσωπικού της δημοφιλούς πλατφόρμας. Στη συνέχεια, τον Νοέμβριο, o Μάσκ απέλυσε το μισό προσωπικό του μέσου, ενώ στα μέσα του μήνα οι υπάλληλοι που «γλίτωσαν» έγιναν αποδέκτες ενός τελεσίγραφου από τον Μάσκ, σύμφωνα με το οποίοι είτε θα έπρεπε να αποδεχτούν ένα «σκληροπυρηνικό» περιβάλλον εργασίας είτε να αποχωρήσουν. 

Σύμφωνα, λοιπόν με την θεωρία του Pfeffer, οι απολύσεις που πραγματοποιήθηκαν από τον Έλον, φαίνεται να επηρέασαν άμεσα και τους υπόλοιπους ισχυρούς παίκτες της τεχνολογίας, με τις περικοπές των εν λόγω θέσεων να ταιριάζουν χρονικά με εκείνες του Twitter (πραγματοποιήθηκαν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο). 

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι στις 30 Νοεμβρίου ο Μάσκ συναντήθηκε με τον Tim Cook, μετά από αναφορές του πρώτου ότι η Apple απείλησε να αφαιρέσει το Twitter από το App Store. Η Apple παραμένει μια από τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίες που δεν έχει προχωρήσει σε περικοπές θέσεων.