Στην Ελλάδα και στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα πραγματοποιηθεί ο φετινός τελικός του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, που είναι προγραμματισμένος για τις 16 Αυγούστου!

Η UEFA ανακοίνωσε επίσημα ότι ο φετινός ευρωπαϊκός τελικός του Σούπερ Καπ αλλάζει έδρα λόγω της τιμωρίας της Ρωσίας και από την Ak Bars Arena του Καζάν μεταφέρεται στην Ελλάδα και το φαληρικό γήπεδο.

Αξίζει μάλιστα να τονίσουμε ότι δεν υπήρξε αίτημα από την Ελληνική Ομοσπονδία για να διεξαχθεί η φετινή διοργάνωση στο «Καραϊσκάκη», αλλά το φαληρικό γήπεδο επιλέχθηκε από τους ανθρώπους της UEFA, καθώς έχει όλα όσα χρειάζονται για να διοργανώσει έναν τόσο σπουδαίο τελικό.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση της UEFA για την ανάθεση του τελικού του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ στο Καραϊσκάκη έπαιξε το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουν διεξαχθεί χωρίς να συμβεί το παραμικρό, σημαντικά παιχνίδια επιπέδου Champions League.

Παράλληλα, υπήρχε πολύ καλή συνεργασία με τους ανθρώπους της UEFA, που είχαν την ευθύνη διεξαγωγής των αναμετρήσεων και πολύ θετική άποψη για τις προδιαγραφές του γηπέδου. Επίσης, έπαιξε ρόλο η θέση του γηπέδου, αλλά και το γεγονός ότι η Αθήνα διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές για τη διεξαγωγή μιας τόσο σπουδαίας διοργάνωσης.

Φυσικά, έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν είχε διοργανώσει μέχρι σήμερα τελικό ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν υπήρχαν υποψηφιότητες για τον συγκεκριμένο τελικό, αφού είχε δοθεί ήδη στην Ak Bars Arena του Καζάν. Όμως, λόγω της τιμωρίας που έχει επιβληθεί στη Ρωσία, μετά την εισβολή στην Ουκρανία, έπρεπε να αλλάξει έδρα ο τελικός, με τους ανθρώπους της UEFA να επιλέγουν το Καραϊσκάκη.

Μια επιλογή, η οποία σίγουρα δεν έγινε τυχαία από την UEFA, καθώς στο φαληρικό γήπεδο όλα αυτά τα χρόνια έχουν διεξαχθεί σπουδαίες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, αλλά και αμέτρητα παιχνίδια επιπέδου Champions League. Επίσης, το «Καραϊσκάκη» έχει φιλοξενήσει πάρα πολλούς αγώνες της Εθνικής ομάδας, με τα στελέχη του να έχουν μεγάλη εμπειρία από τη διεξαγωγή κορυφαίων διοργανώσεων.

Τον ερχόμενο Αύγουστο το φαληρικό γήπεδο αναμένεται να γίνει και πάλι το κέντρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, καθώς στον αγωνιστικό του χώρο θα βρεθεί η ομάδα που θα κατακτήσει το Champions League και η αντίστοιχη που θα πάρει τον τίτλο στο Europa League. Μια πανδαισία ποδοσφαίρου, την οποία θα φιλοξενήσει η Ελλάδα και το Γ. Καραϊσκάκης.