Η αστυνομία της Δρέσδης έδωσε τέλος στην επιχείρηση για την αντιμετώπιση πιθανής σύλληψης ομήρων στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

«Λήξη συναγερμού! Η κατάσταση ομηρίας στην Δρέσδη έληξε», ανακοίνωσε η αστυνομία στο Twitter, προσθέτοντας ότι δύο άνθρωποι που φαίνεται ότι είναι αβλαβείς βρίσκονται στην φροντίδα της.

Ένοπλος κρατούσε ομήρους σε εμπορικό

Συναγερμός έχει σημάνει νωρίτερα το Σάββατο στη Δρέσδη, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας και των μέσων ενημέρωσης, εκτυλισσόταν ομηρία πολιτών σε εμπορικό κέντρο.

Η εφημερίδα Bild είχε μεταδώσει πως ο ένοπλος έχει σκοτώσει τουλάχιστον ένα άτομο. Η αστυνομία ωστόσο δεν επιβεβαίωσε κανέναν θάνατο. Άλλες πληροφορίες έλεγαν πως είχε σκοτωθεί μια 70χρονη γυναίκα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ο ένοπλος αρχικά αποπειράθηκε να εισέλθει στο κτήριο του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού Radio Dresden και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το εμπορικό κέντρο Altmarktgalerie.

Σύμφωνα με τη DW, στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που εκκένωσαν το εμπορικό κέντρο. Την ίδια ώρα απομάκρυναν τους πάντες από τη χριστουγεννιάτικη αγορά Striezelmarkt που βρίσκεται κοντά στο σημείο. Η αγορά έκλεισε και ζητήθηκε από τον κόσμο να παραμείνει μακριά.