Ο δισεκατομμυριούχος Ελον Μασκ κατέληξε σε συμφωνία με την Twitter Inc για την εξαγορά της εταιρείας έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μια κίνηση με την οποία η δημοφιλής πλατφόρμα με τα εκατομμύρια χρήστες, μεταξύ των οποίων πολλοί ηγέτες και διασημότητες, θα περάσει στην ιδιοκτησία του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο.

Οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία, που την περασμένη εβδομάδα έδειχνε αβέβαιη, εντάθηκαν το Σαββατοκύριακο, αφού ο Μασκ εντυπωσίασε τους μετόχους με τις χρηματοδοτικές λεπτομέρειες της προσφοράς του.

Πρόκειται για μια καθοριστική στιγμή για την εταιρεία, που συμπληρώνει 16 χρόνια ως ένας από τους πλέον επιδραστικούς χώρους δημόσιας συζήτησης στον κόσμο και πλέον βρισκόταν αντιμέτωπη με σειρά προκλήσεων.

«Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας δημοκρατίας που λειτουργεί και το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία της πόλης, όπου συζητούνται θέματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας» ανέφερε ο Μασκ σε μια ανακοίνωσή του.

Ο επιχειρηματίας συμφώνησε να καταβάλει 54,20 δολάρια ανά μετοχή και έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να αποσύρει την εταιρεία από το Χρηματιστήριο στο οποίο εισήχθη το 2013.

Από την αβεβαιότητα στη… συμφωνία «μαμούθ»

Οι συζητήσεις σχετικά με τη συμφωνία, η οποία την περασμένη εβδομάδα φαινόταν αβέβαιη, επιταχύνθηκαν το Σαββατοκύριακο, αφού ο Μασκ προσέλκυσε τους μετόχους του Twitter με τις λεπτομέρειες χρηματοδότησης της προσφοράς του.

Υπό πίεση, το Twitter άρχισε διαπραγματεύσεις με τον Μασκ για την αγορά της εταιρείας, στην προτεινόμενη τιμή των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή.

Η συμφωνία αυτή τερματίζει την πορεία του Twitter ως δημόσια εταιρεία, από την αρχική δημόσια προσφορά του 2013.

«Εν αναμονή ανακοινώσεων»

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, η διαπραγμάτευση της μετοχής της εταιρείας «Twitter Inc» αναστέλλεται, εν αναμονή ανακοινώσεων, όπως ανακοίνωσε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Νωρίτερα, η μετοχή της εταιρείας κατέγραφε άνοδο +5,5%, φτάνοντας τα 51,60 δολάρια.

Το πρώτο tweet

Το πρώτο του tweet ως νέος ιδιοκτήτης του Twitter «ανέβασε» ο Έλον Μασκ.

«Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας λειτουργικής δημοκρατίας», έγραψε ο Μασκ, τονίζοντας ότι σκοπεύει να κάνει το Twitter «καλύτερο από ποτέ».