Οι ακτιβιστές πήγαν στο βράδυ στην λίμνη που βρίσκεται δίπλα από την Ρωσική πρεσβεία στο Βίλνιους της Λιθουανίας και έριξαν μεγάλη ποσότητα από κόκκινη μπογιά.

Όταν ξημέρωσε η λίμνη είχε γίνει λες και δεν είχε νερό, αλλά αίμα. Η ομάδα των ακτιβιστών διαμαρτυρήθηκε με τον τρόπο αυτό για τις σφαγές των αμάχων από τα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία.

Μάλιστα οι ακτιβιστές δεν έδρασαν μόνοι τους. Είχαν νωρίτερα έρθει σε συνεννόηση με τις αρχές της πόλης που τους έδωσε την άδεια να πλησιάσουν την πρεσβεία και να ρίξουν την μπογιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κόκκινο χρώμα που χρησιμοποίησαν, ήταν 100% οικολογικό και μετά από λίγες ημέρες θα διαλυόταν στο νερό χωρίς να προκαλέσει περιβαλλοντικά προβλήματα.

Ανάμεσα στα μέλη που συμμετείχαν στη δράση αυτή ήταν και η ολυμπιονίκης στην κολύμβηση της Λιθουανίας Ρούτα Μεϊλουτίτε. Η οποία μάλιστα βούτηξε και κολύμπησε στην σαν από αίμα, κόκκινη λίμνη.

Και άλλες αντιδράσεις

Πάντως αυτό με το κόκκινο χρώμα στην λίμνη δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Αντιδράσεις για τις Ρωσικές δολοφονίες άμαχων ανθρώπων είχαμε και στη βίλα του Ρώσου ολιγάρχη Βλαντίμιρ Σολοβίεφ στη λίμνη Κόμο στην Ιταλία.

Πριν λίγες ημέρες ακτιβιστές μπήκαν στην έπαυλη του και έριξαν κόκκινη μπογιά στην πισίνα του κάνοντας την να μοιάζει με αίμα ενώ έγραψαν και αντιπολεμικά συνθήματα στους τοίχους.

Πάλι πριν λίγες ημέρες στην Τσεχία ακτιβιστές πήγαν και έβαψαν με κόκκινη μπογιά τα σκαλοπάτια στην είσοδο της Ρωσικής πρεσβείας στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, Πράγα.