Εκρήξεις ακούγονται από νωρίς σήμερα το πρωί Τετάρτη στο Κίεβο, με τις σειρήνες να ακούγονται συνεχώς στα προάστια της ουκρανικής πρωτεύουσας στην 21η μέρα του πολέμου στην Ουκρανία μετά την ρωσική εισβολή.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες στο κάδρο των βομβαρδισμών έχει μπει και η Οδησσός τις τελευταίες ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι τις δύο τελευταίες ημέρες στόχος έχουν γίνει κατοικημένες περιοχές, με πυραύλους να χτυπούν πολυκατοικίες. Από χθες το βράδυ η πόλη είναι σε απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία ισχύει μέχρι το πρωί αύριο, Πέμπτη.

«Οι Ρώσοι κατακτητές άρχισαν να βομβαρδίζουν τις ουκρανικές ακτές στην περιοχή της Οδησσού από τα πλοία», δήλωσε τη νύχτα ο σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών, Αντόν Γκεραστσένκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις τοπικές Αρχές, σε δύο περιοχές δυτικά της πόλης έγινε ρίψη 90 τουλάχιστον οβίδων, ενώ βομβαρδισμοί σημειώθηκαν από αέρα και θάλασσα. Το Kyiv Independent αναφέρει επίσης ότι ρωσικά πολεμικά πλοία βομβάρδισαν τις ουκρανικές ακτές στην περιφέρεια της Οδησσού.


Δορυφορικές εικόνες έδειξαν 14 πλοία του ρωσικού στόλου να πλέουν προς την πόλη. «Δεν μπορούμε πια να εγγυηθούμε την ασφάλεια κανενός», ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης.

Οι επιθέσεις συνεχίζονται και στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας όπου τουλάχιστον 600 κτίρια έχουν καταστραφεί, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ιχόρ Τερέχοφ. Μεταξύ αυτών σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, νοσοκομεία, κλινικές.

Συνεχίζονται σήμερα οι διαπραγματεύσεις

Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις Μόσχας και Κιέβου με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να αναφέρει σε νέο του μήνυμα ότι οι θέσεις των δύο πλευρών ακούγονται πλέον πιο ρεαλιστικές.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι θα χρειαστεί χρόνος ωσότου να ικανοποιηθούν οι αξιώσεις του Κιέβου.

«Όλοι μας θέλουμε την ειρήνη και τη νίκη το συντομότερο δυνατό», ανέφερε ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους, αλλά «θα χρειαστεί προσπάθεια και υπομονή».

Κάθε πόλεμος τελειώνει με μια συμφωνία, συνέχισε ο κ. Ζελένσκι διαβεβαιώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις «θα συνεχιστούν».