Ο Σον Πεν, ο οποίος βρισκόταν στην Ουκρανία τα γυρίσματα ντοκιμαντέρ σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, κατάφερε να εγκαταλείψει τη χώρα με τα πόδια, αφού άφησε το αμάξι του στα πολωνικά σύνορα.

Το βράδυ της Δευτέρας, ο ηθοποιός δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter μια φωτογραφία στην οποία περπατάει κρατώντας στο χέρι και στους ώμους τις αποσκευές του.

Στη λεζάντα γράφει: «Εγώ και δύο συνάδερφοι περπατήσαμε χιλιόμετρα μέχρι τα πολωνικά σύνορα αφού εγκαταλείψαμε το αμάξι στην πλευρά του δρόμου. Σχεδόν όλα τα αμάξια σε αυτή τη φωτογραφία «κουβαλούν» μόνο γυναίκες και παιδιά, τα περισσότερα χωρίς κάποιο ίχνος αποσκευής και το μόνο που έχει αξία (για εκείνους) είναι το αμάξι τους».

Η ανάρτησή του


Μερικές μέρες νωρίτερα, ο Πεν εθεάθη σε συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο και συναντήθηκε με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ιρίνα Βίρεστσουκ, καθώς και με μέλη του στρατού και δημοσιογράφους.

Οι προετοιμασίες για το ντοκιμαντέρ έχουν ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2021 και τώρα, μερικές ημέρες μετά την εισβολή, θα καταγράψει όλα όσα συμβαίνουν στις πόλεις της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Newsweek, τον 61χρονο ηθοποιό και σκηνοθέτη επαίνεσε το γραφείο του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.