Η ευαισθητοποίηση του δήμου σε θέματα προστασίας της βιοποικιλότητας και η άμεση ανταπόκριση υπηρεσιών και υπαλλήλων στην πληροφορία για ύπαρξη φωλιάς θαλάσσιας χελώνας στην παραλία Π. Φώκαιας, έφεραν αποτέλεσμα!

Το σημείο ωοτοκίας, ύστερα από την άμεση κινητοποίηση του δήμου, προστατεύτηκε αποτελεσματικά με την ουσιαστική συνδρομή του συλλόγου για την Προστασία της θαλάσσιας Χελώνας «ΑΡΧΕΛΩΝ» και της Λιμενικής Αρχής. Έτσι, τα χελωνάκια εκκολάφτηκαν σε συνθήκες ασφαλείας και βούτηξαν στην θάλασσα ξεκινώντας το ταξίδι της ζωής τους.

Στο σημείο που βρέθηκε η φωλιά, στην Π. Φώκαια, πραγματοποιήθηκε από τον σύλλογο «ΑΡΧΕΛΩΝ» η δημόσια εκσκαφή της φωλιάς, δηλαδή η συλλογή δεδομένων και η εκτίμηση του ακριβούς αριθμού των νεοσσών που εκκολάφτηκαν.

Υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές του περασμένου Ιουλίου ύστερα από τηλεφωνική ενημέρωση πολίτη για το σημείο ωοτοκίας της χελώνας, ο δήμος ενημέρωσε τους υπεύθυνους  προκειμένου να ληφθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα ενώ επικοινώνησε και με το ξενοδοχείο της περιοχής που ήδη είχε προβεί σε κάποιες πρώτες ενέργειες για την προστασία του σημείου.

Στη συνέχεια, η φωλιά σηματοδοτήθηκε με ειδικά πασαλάκια και κορδέλα ενώ τοποθετήθηκε και πινακίδα με την ένδειξη «Σημείο Ωοτοκίας Θαλάσσιας Χελώνας».